Elena Caragiu: Am venit să fac casa memorială Toma Caragiu, nu am pretenţie la nimic

Văduva lui Toma Caragiu, Elena Caragiu, invitată, luni, la emisiunea "Happy Hour" de la Pro TV, a declarat că se află în ţară, după peste 30 de ani de absenţă, ca să-i facă actorului o casă memorială şi că nu are pretenţie la averea rămasă de pe urma acestuia.

940 afișări
Imaginea articolului Elena Caragiu: Am venit să fac casa memorială Toma Caragiu, nu am pretenţie la nimic

Elena Caragiu: Am venit să fac casa memorială Toma Caragiu, nu am pretenţie la nimic

Elena Caragiu s-a întors în România, din SUA, după o absenţă de peste 30 de ani, ea părăsind ţara după ce actorul a murit, în cutremurul din 1977.

Între timp, Maria Doina Caragiu, fiica adoptivă a actorului cu prima lui soţie, Maria Bondar, a vândut casa pe care Elena şi Toma Caragiu o aveau la Periş. "Mi se pare cea mai bună dovadă a felului cum această persoană s-a purtat faţă de tatăl ei - ingratitudinea, lăcomia de bani şi, în special, ura pe care o are faţă de acest mare om", a spus Elena Caragiu la "Happy Hour".

"S-a întâmplat aşa cum am bănuit. A vândut foarte repede şi s-a mai vândut de trei ori la speculă. Acum chiar am fost în tratative cu actualul proprietar şi mâine am să vorbesc cu el pentru ultima dată, să vedem dacă putem face..., eu ştiu, să o pot cumpăra", a mai spus aceasta.

"Eu sunt aici ca să fac această casă memorială (pentru Toma Caragiu, n.r.), ăsta este singurul meu ţel. (...) Nu am pretenţie la nimic", a mai spus Elena Caragiu, când gazda "Happy Hour", Cătălin Măruţă, a întrebat-o despre banii din drepturi de autor.

Contactată de echipa "Happy Hour", Maria Doina Caragiu nu a dorit să facă nicio declaraţie.

Toma Caragiu, născut pe 4 august 1925, în Grecia, şi decedat pe 4 martie 1977, la Bucureşti, a fost un actor român de origine aromână, cu o activitate bogată în teatru, film şi televiziune.

A fost căsătorit cu actriţa Maria Bondar, între 1952 şi 1962, adoptând cu aceasta, înainte de divorţ, o fetiţă de trei ani - Maria Doina Caragiu. O cunoscuse între timp pe Elena Bichman, tot actriţă, cu care s-a însurat în 1963 şi cu care a trăit până la moartea sa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici