Elizabeth Taylor se simte deprimată şi nu mai este dispusă să-şi petreacă viaţa în spitale

Elizabeth Taylor refuză o altă intervenţie chirurgicală, în ciuda durerilor, apropiaţii legendarei actriţe spunând că aceasta se simte deprimată şi nu mai este dispusă să-şi petreacă viaţa în spitale, informează Express.co.uk.

90 afișări
Imaginea articolului Elizabeth Taylor se simte deprimată şi nu mai este dispusă să-şi petreacă viaţa în spitale

Elizabeth Taylor se simte deprimată şi nu mai este dispusă să-şi petreacă viaţa în spitale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Celebra actriţa americană, dublă laureată a premiului Oscar, în vârstă de 78 de ani, a mărturisit prietenilor şi familiei că nu mai are putere să mai suporte încă o operaţie, deşi acuză dureri şi a fost de trei ori internată de urgenţă în spital, de la începutul acestui an.

În prezent, Elizabeth Taylor îşi petrece majoritatea timpului într-un scaun cu rotile, după ce în ultimii 25 de ani a fost internată de mai mult de o sută de ori în spital, având o intervenţie chirurgicală la şold şi două intervenţii foarte riscante la spate. În 1997, actriţa a suferit un atac cerebral în urma unei operaţii de extirpare a unei tumori pe creier şi a fost chiar în moarte clinică.

Cea mai mare problemă de sănătate cu care se confruntă în prezent legendara doamnă a filmului este scolioza, care-i provoacă dureri acute la spate. Doctorii au sfătuit-o să accepte o altă intervenţie la spate, dar o sursă apropiată actriţei a declarat, pentru Sunday Express, că aceasta este determinată să refuze o altă operaţie, deşi durerile sunt atât de mari încât abia îşi poate ţine capul ridicat.

"Îşi petrece ziua stând în scaunul cu rotile, cu capul sprijinit de umăr, aceasta fiind singura poziţie în care se simte confortabil. Probabil este un calvar pentru ea, dar cred că şi mai îngrozitor este să vadă iar sala de operaţii, lucru de care este mai îngrozită decât de orice altceva. Mi-a spus că nu crede că a-ţi duce zilele prin spaitale înseamnă viaţă, dar adevărul este că are nevoie urgentă de operaţie, pentru a scăpa de durerile la spate", a declarat persoana din anturajul actriţei.

Sursa a mai dezvăluit că actriţa se simte deprimată şi că a ales să-şi petreacă aniversarea celor 78 de ani singură, doar în compania personalului care se ocupă de casa sa de la Hollywood. "Nu a fost niciun fel de petrecere şi când am întrebat-o de ce, mi-a răspuns «Ce am de sărbătorit?». Este trist să o vezi aşa. E ca şi cum s-ar fi resemnat", a mai spus sursa.

Elizabeth Taylor a fost diagnosticată cu insuficienţă cardiacă congestivă în urmă cu cinci ani şi a suferit din cauza unor probleme medicale severe la spate. Starea de sănătate a lui Elizabeth Taylor a făcut obiectul a numeroase speculaţii în ultimii ani. Ea a fost operată de o tumoare pe creier în 1997 şi a trebuit să dezmintă, în 2006, speculaţiile potrivit cărora ar suferi de maladia Alzheimer.

Elizabeth Taylor a apărut ultima oară în public la începutul lunii septembrie 2009, la funeraliile lui Michael Jackson, unul dintre cei mai buni prieteni ai săi, care a murit în iunie, la vârsta de 50 de ani, în urma unei supradoze de medicamente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici