Elizabeth Taylor şi John Wayne au intrat în California Hall of Fame

Actriţa Elizabeth Taylor, alături de John Wayne şi jucătorii de baseball Jackie Robinson şi Wilie Mays, au intrat în California Hall of Fame, proiect iniţiat de Maria Shriver, soţia guvernatorului californian Arnold Schwarzenegger.

2 afișări
Imaginea articolului Elizabeth Taylor şi John Wayne au intrat în California Hall of Fame

Elizabeth Taylor şi John Wayne au intrat în California Hall of Fame

California Hall of Fame celebrează personalităţile cele mai reprezentative ale Statelor Unite. Cu toate acestea, instituţia, care a împlinit de curând un an, o are în galeria sa de celebrităţi pe Rita Moreno, însă nu şi pe Marilyn Monroe.

"Nu este un adevărat Hall of Fame, ca în baseball, unde numai cei mai buni jucători, giganţii istoriei, sunt selectaţi", a observat editorialistul George Skelton, de la Los Angeles Times. "Mi-aş fi dorit numai să îl numească altcumva, nu Hall of Fame. Poate prima galerie «Preffered Proeminent People» a familiei", a adăugat el.

Schwarzenegger şi Shriver au declarat că nu este uşor să-i selectezi pe cei mai buni din istoria Californiei. "Este dificil, pentru că sunt atâtea talente de marcă în California", a spus Schwarzenegger, la prezentarea selecţiei pentru anul în curs.

Mulţi dintre cei onoraţi în cadrul ceremoniei şi-au petrecut numai o parte a vieţii în California. De altfel, Elizabeth Taylor s-a născut la Londra. Actriţa a trimis muzeului pentru expunere cele două premii Oscar pe care le-a câştigat, în timp ce restul nominalizaţilor au furnizat şi ei diverse obiecte pentru o expoziţie. Robinson, primul jucător de culoare din Major League Baseball, s-a născut în Georgia şi a jucat pentru Brooklyn Dodgers, însă a crescut în Pasadena. La rândul său, May, care s-a născut în Alabama, s-a mutat la San Francisco în urmă cu 50 de ani.

Dintre californienii adevăraţi intraţi în galerie fac parte scriitorul John Steinbeck, autorul celebrului volum "Fructele mâniei" ("The Grapes of Wrath"), omul de afaceri Steve Jobs, jucătorul-vedetă de golf Tiger Woods, fostul membru al Curţii Supreme de Justiţie americane, Earl Warren, şi fotograful Ansel Adams.

Anul trecut, muzeul din California a introdus în galeria sa primii 13 membri, dintre care fac parte Ronald Reagan, Walt Disney şi Clint Eastwood.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici