Elton John a vorbit deschis despre SIDA, homosexualitate şi paternitate

Cântăreţul Elton John a acordat un interviu pentru postul american NBC în care a vorbit cu multă sinceritate despre ravagiile făcute de maladia SIDA în rândul prietenilor săi, dezvăluirea propriei homosexualităţi şi recenta sa parternitate.

404 afișări
Imaginea articolului Elton John a vorbit deschis despre SIDA, homosexualitate şi paternitate

Elton John (Imagine: Mediafax foto/AFP)

De la Keith Richards la Stevie Nicks şi pentru mulţi alţi muzicieni, sintagma "sex, droguri şi rock and roll" a reprezentat un veritabil stil de viaţă. Într-un interviu acordat jurnalistului Matt Lauer de la NBC, Elton John afirmă că acest lucru a fost valabil şi în cazul său, informează huffingtonpost.com.

Interviul, ce va fi difuzat în două părţi în emisiunea "Today" de pe postul NBC, pe 17 iulie şi 18 iulie, se concentrează pe primul volum de memorii al cântăreţului britanic, intitulat "Love Is The Cure: On Life, Loss and the End of AIDS", ce va ajunge în librării pe 17 iulie.

Muzicianul britanic, activist anti-SIDA de foarte mulţi ani şi care a strâns peste 275 de milioane de dolari pentru fundaţia sa - Elton John AIDS Foundation (EJAF) - pe care a înfiinţat-o în 1992, a vorbit cu multă sinceritate despre vina pe care o resimte, pentru faptul că s-a lăsat "consumat" de droguri în timp ce epidemia de SIDA făcea adevărate ravagii în comunitatea gay la începutul anilor '80.

"Mi-am irosit o parte atât de mare din viaţă. Am fost dependent de droguri şi eram absorbit de propria persoană. Oamenii mureau în stânga şi în dreapta mea, inclusiv prieteni de-ai mei. Cu toate acestea, nu mi-am schimbat viaţa pe care o aveam atunci, atât de mare era dependenţa mea. Dependenţa e la fel de rea ca o boală", a spus Elton John.

Cântăreţul mai afirmă că nu practica sexul protejat "în primele zile ale SIDA", spunând: "Atunci când iei droguri şi alcool şi apoi le amesteci, începi să crezi că eşti invincibil. Nu ştiu cum am reuşit, dar am rămas seronegativ. Sunt cea mai norocoasă persoană din lume".

Dezvăluirile recente făcute de jurnalistul Anderson Cooper şi rapperul Frank Ocean despre preferinţele lor sexuale au ţinut prima pagină a presei americane în ultimele săptămâni. Elton John a vorbit în acest interviu şi despre propria lui declaraţie publică prin care a anunţat lumea întreagă că este homosexual, publicată pe coperta unui număr din 1976 al revistei Rolling Stone.

Întrebat dacă s-a temut că acea dezvăluire îi va ruina cariera artistică, Elton John a răspuns: "Nu, sincer, nu. Dar, ca să fiu sincer până la capăt, m-a afectat puţin, totuşi. În America, oamenii mi-au ars discurile pentru o scurtă perioadă, iar posturile de radio nu îmi mai difuzau cântecele. Însă declaraţia mea nu a avut nici pe departe acelaşi efect ca declaraţia făcută de grupul Dixie Chicks, atunci când grupul acesta a luat poziţie împotriva războiului din Irak, iar cariera sa a fost ruinată. Aşadar, faptul că am spus că sunt gay în anii '70 nu a avut un efect prea mare asupra mea".

Elton John, care a devenit alături de partenerul său de viaţă David Furnish, tatăl unui băieţel, Zachary, cu ajutorul unei mame surogat în decembrie 2010, a spus totodată că îşi doreşte şi alţi copii în viitor. Muzicianul spune că se teme puţin de momentul în care fiul său îl va întreba de ce nu are o "mămică". "Va fi dureros pentru el când va creşte şi va înţelege că nu are o mămică. Însă e foarte fericit. Nu am văzut niciodată un copil atât de mulţumit. Iar voi nu aţi văzut niciodată doi oameni mai mulţumiţi decât David şi cu mine".

Elton John a încercat să ajute mai multe celebrităţi să scape de dependenţa de droguri şi l-a consiliat, printre alţii, pe Michael Jackson. De asemenea, el i-a ajuta şi pe Eminem şi pe Donatella Versace să lupte împotriva dependenţei de droguri.

În schimb, în 2010, George Michael l-a atacat pe Elton John, pe motiv că acesta ar fi încercat să intervină în viaţa lui. Elton John îşi exprimase îngrijorarea cu privire la consumul de droguri şi orientările sexuale ale lui George Michael, iar acesta l-a atacat într-un interviu, spunând că muzicianul britanic "ar trebui să tacă din gură şi să-şi vadă de viaţa lui".

Elton John s-a căsătorit cu partenerul său de viaţă David Furnish în 2005.

Într-o carieră de aproape cinci decenii Elton John a reuşit să vândă peste 250 de milioane de albume în toată lumea şi a avut peste 50 de hituri TOP 40, devenind unul dintre cei mai de succes cântăreţi ai tuturor timpurilor. Elton John a fost unul dintre cele mai importante nume ale muzicii în anii '70, cu şapte albume consecutive No. 1 în Statele Unite şi şase single-uri No. 1.

Succesul său a avut un impact puternic în muzica pop şi a condus la creşterea popularităţii pianului în rock'n'roll. El continuă să fie un simbol al vieţii publice şi a fost foarte implicat în lupta anti-SIDA după sfârşitul anilor '80. A intrat în Rock and Roll Hall of Fame în 1994 şi a fost numit cavaler în 1998.

Printre hiturile sale cele mai cunoscute se numără "Don't Go Breaking My Heart", "Sorry Seems to Be the Hardest Word", "I'm Still Standing", "Nikita", "Sacrifice", "Candle In the Wind" şi "Something About the Way You Look Tonight".

Elton John a concertat la Bucureşti în 21 iunie 2003, pe stadionul Cotroceni. Artistul a revenit în România, pentru un concert care a avut loc pe 5 iunie 2010, în Piaţa Constituţiei din Capitală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici