Elton John, plătit cu 1 milion de dolari pentru a cânta la nunta unui realizator de radio homofob

Cântăreţul britanic Elton John a primit un milion de dolari pentru a cânta la nunta realizatorului de radio american Rush Limbaugh, un cunoscut analist politic susţinător al doctrinei conservatoare, cunoscut şi pentru opiniile sale homofobe, informează dailymail.co.uk.

31 afișări
Imaginea articolului Elton John, plătit cu 1 milion de dolari pentru a cânta la nunta unui realizator de radio homofob

Elton John, plătit cu 1 milion de dolari pentru a cânta la nunta unui realizator de radio homofob (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cu toate că Rush Limbaugh nu pare deloc genul de persoană cu care Elton John şi-ar dori să se împrietenească, o serie de fotografii care-i prezintă împreună la căsătoria realizatorului american de radio au apărut pe internet, presa americană susţinând că starul britanic ar fi primit suma de un milion de dolari pentru a cânta la această ceremonie.

Rush Limbaugh, cunoscut pentru opiniile sale homofobe, este un opozant declarat al căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex. De cealaltă parte, Elton John s-a căsătorit cu partenerul său de viaţă, David Furnish, în decembrie 2005.

Căsătoria lui Rush Limbaugh, în vârstă de 59 de ani, cu Kathryn, în vârstă de 33 de ani, a avut loc în iunie, la Breakers Hotel din Palm Beach. Rush Limbaugh se află la cel de-al patrulea mariaj. El este una dintre cele mai influente personalităţi din mass-media americană şi este detestat de simpatizanţii liberali din Statele Unite ale Americii.

În 2009, Rush Limbaugh a comparat virusul gripei porcine cu epidemia de SIDA din Africa, declarând că ambele sunt "boli artificiale".

"Tuturor bolilor din Africa li se spune SIDA. Acesta este motivul pentru care primesc ajutor financiar. SIDA este cea mai mare «oală» în care se aruncă bani", a declarat realizatorul american în octombrie 2009.

În 2007, acelaşi Rush Limbaugh a şocat societatea americană, declarând că maladia SIDA nu este o problemă a comunităţii heterosexuale.

"Nu a existat niciodată vreo dovadă a faptului că boala se răspândeşte (în cadrul comunităţii heterosexuale, n.r.), iar dacă îndrăzneşti să afirmi acest lucru eşti acuzat de discriminare. Era momentul să strângem fonduri pentru educaţie, prezervative şi alţi castraveţi şi să vină staruri rock precum Bono care să îşi construiască cariere de mari filantropi şi toate acestea în numele «ştiinţei»", a declarat atunci Rush Limbaugh.

În schimb, Elton John a devenit susţinătorul asociaţiilor şi organizaţiilor de luptă împotriva maladiei SIDA după moartea bunilor săi prieteni Ryan White şi Freddie Mercury, strângând sume mari de bani în beneficiul acestora şi folosindu-se de celebritatea pe care o are pentru a creşte gradul de conştientizare a pericolelor la care sunt expuşi toţi oamenii din lume în cazul acestei boli.

Cântăreţul britanic a înfiinţat, în anul 1992, Elton John AIDS Foundation, cu scopul de a finanţa diverse programe de prevenire a HIV/SIDA, pentru a elimina prejudiciile şi discriminările cu care se confruntă bolnavii infectaţi cu HIV sau care suferă deja de SIDA şi pentru a oferi diverse servicii persoanelor care sunt deja infectate sau care se confruntă cu un risc crescut de contractare a virusului HIV.

Fotografiile de la căsătoria realizatorului radio Rush Limbaugh au fost postate, miercuri, pe contul Facebook al acestuia, la trei luni de la căsătorie. În ele, Elton John apare zâmbitor alături de mire şi de mireasă.

Cuplul s-a căsătorit în faţa a circa 400 de invitaţi, printre care s-au aflat fostul senator republican Karl Rove, fostul primar al oraşului New York Rudy Giuliani şi prezentatorul unui controversat talk-show difuzat de postul Fox News, Sean Hannity.

Decizia cântăreţului britanic de a cânta la această nuntă a provocat reacţii violente la vremea respectivă în rândurile susţinătorilor săi.

"Acceptând să cânte la acea nuntă, el îi sprijină în mod direct pe Rush Limbaugh şi pe susţinătorii acestuia", a declarat Ryan Tedder, solistul trupei OneRepublic, într-un interviu acordat site-ului Queerty.com, considerând că onorariul primit de starul britanic reprezintă "nişte nenorociţi de bani murdari".

Cu toate acestea, se pare că Elton John şi-a redus la jumătate onorariul pentru a putea să cânte la acel eveniment. În 2009, agenţia de presă Reuters afirma că Elton John este artistul cu cele mai mari onorarii din lume, starul britanic primind, de regulă, suma de 2 milioane de dolari pentru un astfel de concert. Toate încasările obţinute de pe urma acestor concerte sunt donate fundaţiei sale anti-SIDA.

David Furnish, partenerul de viaţă al cântăreţului britanic, a declarat pentru revista People că Elton John a dorit să cânte la acea nuntă "deoarece viaţa înseamnă să construieşti punţi între oameni, nu ziduri" şi că prezenţa starului britanic la ceremonie a reprezentat o bună ocazie de a schimba felul în care gândesc simpatizanţii doctrinei de dreapta.

Într-o carieră de aproape cinci decenii, Elton John a reuşit să vândă peste 250 de milioane de albume în toată lumea şi a avut peste 50 de hituri Top 40, devenind unul dintre cei mai de succes cântăreţi ai tuturor timpurilor. Elton John a fost unul dintre cele mai importante nume ale muzicii în anii '70, cu şapte albume consecutive pe primul loc în Statele Unite ale Americii şi şase single-uri No. 1.

Succesul său a avut un impact puternic în muzica pop şi a condus la creşterea popularităţii pianului în rock'n'roll. El continuă să fie un simbol al vieţii publice şi a fost foarte implicat în lupta anti-SIDA după sfârşitul anilor '80. A intrat în Rock and Roll Hall of Fame în 1994 şi a primit titlul de cavaler al Imperiului Britanic în 1998.

Printre hiturile sale cele mai cunoscute se numără "Don't Go Breaking My Heart", "Sorry Seems to Be the Hardest Word", "I'm Still Standing", "Nikita", "Sacrifice", "Candle In the Wind" şi "Something About the Way You Look Tonight".

Elton John a concertat la Bucureşti pe 21 iunie 2003, pe stadionul Cotroceni, şi a revenit în România, pentru un concert care a avut loc pe 5 iunie anul acesta, în Piaţa Constituţiei din Capitală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici