Elton John va realiza un musical inspirat din romanul "Ferma animalelor", de George Orwell

Cântăreţul britanic Elton John va realiza un musical inspirat din romanul "Ferma animalelor", de George Orwell, ce va fi pus în scenă pe West End, la Londra, informează contactmusic.com.

17 afișări
Imaginea articolului Elton John va realiza un musical inspirat din romanul "Ferma animalelor", de George Orwell

Elton John va realiza un musical inspirat din romanul "Ferma animalelor", de George Orwell (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Elton John colaborează cu Lee Hall, dramaturgul şi scenaristul cu care a lucrat la musicalul "Billy Elliot", pentru a pune în scenă o adaptare muzicală a celebrului roman scris de George Orwell.

Lee Hall, nominalizat în 2001 la premiile Oscar pentru scenariul lungmetrajului "Billy Elliot", a declarat că musicalul "Ferma animalelor" se află în stadiu de proiect de peste doi ani. Dramaturgul şi scenaristul britanic a mărturisit, totodată, că el şi Elton John "aproape au renunţat" la acest proiect, deoarece au întâmpinat dificultăţi în a obţine drepturile de punere în scenă a romanului.

"Sunt foarte implicat în proiect, compun piese pentru porci şi pentru ceilalţi prieteni cu patru picioare. Am avut nevoie de doi ani pentru a ajunge aici. Aproape că renunţasem, căci după fiecare etapă aflam că trebuia de fiecare dată să mai obţinem încă o licenţă", a declarat Lee Hall pentru cotidianul britanic Daily Mail.

"Ferma animalelor", o satiră amară a "experimentului sovietic", a fost scrisă la jumătatea lui 1944, dar, din cauza unor presiuni politice, a apărut un an mai târziu. Romanul spune povestea unor animale care preiau de la oameni controlul asupra unei ferme şi descrie în mod alegoric transformarea noului "regim" într-o dictatură.

Elton John a concertat la Bucureşti pe 21 iunie 2003, pe stadionul Cotroceni, şi pe 12 iunie, în Piaţa Constituţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici