Emilio Lavazza, şeful celebrului grup producător de cafea, a murit

Emilio Lavazza, şeful celebrului grup producător de cafea, a murit miercuri, la vârsta de 77 de ani, în oraşul său natal, Torino (Italia), informează Ansa.

398 afișări
Imaginea articolului Emilio Lavazza, şeful celebrului grup producător de cafea, a murit

Emilio Lavazza, şeful celebrului grup producător de cafea, a murit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Emilio Lavazza a preluat afacerea familiei sale în 1971, după moartea tatălui său, Giuseppe, care l-a ajutat pe Luigi, bunicul său şi, totodată, fondatorul grupului să transforme o băcănie deschisă în secolul al 19-lea într-o companie celebră pe plan mondial.

Emilio, preşedinte al grupului Lavazza între anii 1979 - 2008, a consolidat numele grupului pe care l-a condus, lansând produse premier, precum faimoasele cafele Lavazza Gold şi Grand' Espresso, care, alături de produsele mai ieftine, l-au ajutat să preia aproape jumătate din cota de piaţă italiană a cafelei.

Din 1980, Lavazza a început să producă reclame TV premiate, cu staruri de cinema, precum Nino Manfredi, şi personalităţi de televiziune, precum Paolo Bonolos.

Emilio Lavazza a deschis şi un lanţ de cafenele italiene "autentice" în străinătate, în încercarea de a surclasa Starbucks, mai recent aventurându-se pe piaţa indiană, într-un joint venture cu lanţul Barista Coffee.

Sub sloganul "Italy's Favourite Coffee" (cafeaua preferată a Italiei), Lavazza poate fi găsită în magazinele din întreaga lume, fiind produsă în patru fabrici în Italia, şase în Europa şi una în SUA.

Cu o cifră de afaceri de aproape un miliard de euro, Lavazza este unul dintre grupurile de produse alimentare cele mai mari din Italia, pe lângă cele producătoare de paste, roşii, brânză, şuncă şi ulei de măsline. Totodată, Lavazza este cel mai mare grup din Italia care vinde un singur tip de produs.

Emilio Lavazza a fost onorat de producătorii italieni, pentru activitatea sa, cu titlul de "Cavaliere del Lavoro" şi a obţinut un titlu onorific din partea Universităţii din Torino, în 1993.

A avut mai multe mandate de preşedinte al asociaţiei producătorilor alimentari din Italia şi a fost mult timp preşedinte al Uniunii industriaşilor din această ţară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici