Emmy 2014: Serialul "Urzeala tronurilor", printre marile favorite la "Oscarurile" televiziunii

Serialul TV "Urzeala tronurilor", cu 19 nominalizări, alături de producţii ca "Breaking Bad", "True Detective" şi "Orange is the new black", se numără printre marile favorite ale galei de decernare a premiilor Emmy, "Oscarurile" televiziunii americane, decernate luni la Los Angeles.

173 afișări
Imaginea articolului Emmy 2014: Serialul "Urzeala tronurilor", printre marile favorite la "Oscarurile" televiziunii

Emmy 2014: Serialul "Urzeala tronurilor", printre marile favorite la "Oscarurile" televiziunii (Imagine: HEPTA)

Cea de-a 66-a ediţie a galei premiilor Emmy, care va începe la ora 3.00, ora României, are loc în Los Angeles, la Nokia Theatre, şi îi va aduce un omagiu regretatului actor Robin Williams, unul dintre cei mai strălucitori artişti ai generaţiei sale.

Producţia HBO "Urzeala tronurilor", serial TV fantastic cu tentă medievală, de mare succes, ale cărei două noi sezoane (al cincilea şi al şaselea), au fost deja aprobate de producători, conduce lista celor mai nominalizate producţii cu 19 menţiuni, urmată de mini-seria "Fargo", inspirată din filmul omonim al fraţilor Coen şi care a fost deja premiată, pe 16 august, în cadrul "Creative Arts Emmys", ceremonie dedicată profesiilor din domeniul tehnic al industriei de televiziune.

În condiţiile în care calitatea producţiilor de televiziune creşte an de an, serialul cult "Breaking Bad", câştigător anul trecut al premiului pentru cel mai bun serial TV dramatic, este din nou în cursa pentru distincţiile pentru cel mai bun actor (Bryan Cranston), cel mai bun actor în rol secundar (Aaron Paul) şi cea mai bună actriţă în rol secundar (Anna Gunn), printre altele.

Serialul s-a încheiat în urmă cu aproape un an, după cinci sezoane, în timp ce fanii aşteaptă cu nerăbdare premiera în 2015 a seriei "Better call Saul", inspirată de personajul avocatului Saul Goodman din "Breaking Bad".

La categoria cel mai bun actor, Bryan Cranston, unul dintre ce doi actori principali din "Breaking Bad", a câştigat deja două premii Emmy pentru rolul profesorului de chimie bolnav de cancer care devine producător şi traficant de metamfetamină. Cranston este nominalizat alături de Jeff Daniels, premiat anul trecut pentru rolul din serialul "Redacţia/ The Newsroom".

"True Detective", dramă sumbră despre investigaţiile poliţiştilor criminalişti prin mlaştinile din Louisiana, face parte dintre producţiile favorite ale acestei ediţii. Serialul beneficiază de aportul a doi actori de succes, Matthew McConaughey şi Woody Harrelson, în rolul unei echipe de detectivi criminalişti, amândoi nominalizaţi pentru premiul pentru cel mai bun actor într-un serial dramatic.

În lupta pentru titlul de cea mai bună actriţă într-un serial dramatic se află Lizzy Caplan ("Masters of Sex"), Kerry Washington ("Scandal") şi Robin Wright ("House of Cards"), alături de laureata de anul trecut, Claire Danes ("Homeland: Reţeaua terorii").

La categoria comedie, producţiile "Vicepreşedinta/ Veep", "Teoria Big Bang", "Louie" şi "Silicon Valley" concurează cu "Orange is the new Black", serial despre aventurile unei tinere bogate în închisoare.

Ceremonia dedicată profesiilor tehnice din industrie, "Creative Arts Emmys", desfăşurată pe 16 august, a confirmat supremaţia canalului HBO în ce priveşte producţia de televiziune, chiar dacă cea a grupurilor de internet, cu Netflix ("Orange is the new Black", "House of Cards") în frunte, imitat de rivalul Hulu sau magazinul online Amazon, printre alţii, prinde amploare.

Ceremonia îi va fi dedicată lui Robin Williams, a cărui moarte, pe 11 august, a bulversat Hollywoodul.

Prezentatorul galei, Seth Meyers, va fi însoţit, pe scenă, de vedete precum umoriştii Stephen Colbert şi Jimmy Fallon, actriţele Viola Davis, Halle Berry, Debra Messing, Lucy Liu şi actorii Bryan Cranston, Woody Harrelson şi cântăreaţa Gwen Stefani.

Ceremonia va fi transmisă în direct şi în exclusivitate, în versiunea originală nesubtitrată, la HBO România, în noaptea de 25 spre 26 august, de la ora 03.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici