Episod care precede saga "Harry Potter", vândut pentru 31.600 de euro

Un mini-episod de 800 de cuvinte care precede cronologic saga "Harry Potter", pe care scriitoarea britanică J. K. Rowling l-a scris în interes caritabil, a fost vândut, marţi, pentru suma de 31.600 de euro, la licitaţie organizată de casa Sotheby's la Londra.

9 afișări
Imaginea articolului Episod care precede saga "Harry Potter", vândut pentru 31.600 de euro

Episod care precede saga "Harry Potter", vândut pentru 31.600 de euro

Episodul, redactat pe o coală format A5, care nu va fi publicat, a fost scos la vânzare în beneficiul organizaţiilor Dyslexia Action, care luptă împotriva dislexiei, şi English PEN, ce are ca scop promovarea literaturii ca mijloc de înţelegere.

Rowling face parte dintre cei 13 autori care au răspuns apelului făcut de organizaţiile caritabile, printre aceştia numărându-se şi Margaret Atwood, câştigătoare a premiului Booker, şi Doris Lessing, laureată a premiului Nobel pe 2007.

La licitaţie s-au strâns în total 47.150 de lire sterline (59.500 de euro).

Povestea lui Rowling se desfăşoară cu trei ani înainte de naşterea lui Harry Potter şi îi prezintă pe tatăl tânărului vrăjitor, James, şi pe Sirius Black, personaj care apare în sagă. Cei doi se confruntă cu poliţiştii şi scapă de aceştia la capătul unei curse pe motocicletă, cu ajutorul magiei şi al măturii de vrăjitor.

La finalul episodului, scriitoarea a scris: "Nu voi continua să lucrez la acest episod. Însă a fost amuzant".

În iulie 2007, când a fost lansat al şaptelea şi ultim volum al seriei, "Harry Potter şi Talismanele morţii", Rowling a dat asigurări că nu va exista o continuare, cel puţin în următorii 10 ani.

Romanele s-au vândut în aproape 350 de milioane de exemplare în lumea întreagă şi au fost traduse în 65 de limbi.

În decembrie 2007, un manuscris nepublicat de J. K. Rowling, ce cuprinde o serie de basme, un spin-off al seriei de succes mondial "Harry Potter", a fost vândut pentru suma de 1,95 milioane de lire sterline (2,71 milioane de euro) la o licitaţie caritabilă organizată la Londra de casa Sotheby's. Cartea a stabilit recordul de preţ pentru un manuscris de literatură modernă şi, totodată, pentru o carte pentru copii.

Cele 13 mini-episoade scoase la licitaţie de casa Sotheby's vor fi publicate, în august, într-un volum de tip carte poştală şi vor putea fi citite gratuit, începând de miercuri, pe site-ul www.waterstones.com.

Harry Potter şi Talismanele morţii


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici