Eric Clapton, invitat să susţină un concert în Coreea de Nord

Coreea de Nord, una dintre cele mai închise ţări din lume, l-a invitat, la mijlocul lunii ianuarie, pe chitaristul, cântăreţul şi compozitorul de blues şi rock britanic Eric Clapton să susţină un concert la Phenian, a indicat, marţi, un diplomat al ambasadei nord-coreene la Londra.

1 afișare
Imaginea articolului Eric Clapton, invitat să susţină un concert în Coreea de Nord

Eric Clapton, invitat să susţină un concert în Coreea de Nord

"L-am invitat să cânte la Phenian oricând doreşte", a declarat diplomatul, precizând că invitaţia, lansată la "mijlocul lunii ianuarie", a rămas până în prezent fără răspuns.

"Domnul Clapton este un chitarist celebru, un simbol al muzicii occidentale", a adăugat acesta. În 2003, publicaţia Rolling Stone l-a plasat pe Eric Clapton pe locul patru în topul celor mai buni chitarişti din istorie.

Sosirea starului britanic, născut în 1945, în apropiere de Londra, ar fi "o bună ocazie pentru poporul nord-coreean de a răspunde mai bine muzicii occidentale", a fost de părere diplomatul.

Acesta a explicat că invitaţia a fost lansată în contextul în care Orchestra simfonică din Coreea de Nord a fost invitată să cânte la Londra, în această vară.

Anunţul invitaţiei făcute lui Clapton a venit în aceeaşi zi în care Orchestra filarmonică din New York a susţinut un concert istoric la Phenian, care a vizat îmbunătăţirea relaţiilor dintre SUA şi regimul comunist din Coreea de Nord.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici