Eric Clapton va cânta din nou cu Sheryl Crow, pe noul său album

Eric Clapton va lansa, pe 28 septembrie, primul său album de studio din ultimii cinci ani, care va conţine câteva colaborări ale chitaristului cu alţi artişti, printre care se numără şi fosta sa iubită Sheryl Crow, au anunţat reprezentanţii casei de discuri Reprise Records.

37 afișări
Imaginea articolului Eric Clapton va cânta din nou cu Sheryl Crow, pe noul său album

Eric Clapton va cânta din nou cu Sheryl Crow, pe noul său album (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Intitulat "Clapton", acesta este cel de-al 19-lea album solo al chitaristului Eric Clapton, pe care apar şi câţiva artişti invitaţi, precum fosta iubită a muzicianului britanic, cântăreaţa Sheryl Crow, şi Steve Winwood, fostul său coleg din trupa Blind Faith.

"Va fi o colecţie eclectică de cântece pe care nu le plănuisem. Îmi place mult şi va fi o surpriză pentru fani, la fel cum a fost o surpriză şi pentru mine", a declarat Eric Clapton.

Albumul conţine 14 piese, iar printre ceilalţi artişti invitaţi se numără trompetistul de jazz Wynton Marsalis, legenda muzicii R&B Allen Toussaint şi Derek Trucks, chitaristul Allman Brothers Band. Eric Clapton a produs acest album împreună cu Doyle Bramhall II.

Eric Clapton şi Sheryl Crow au avut o scurtă aventură la sfârşitul anilor 1990. Potrivit presei americane, versurile piesei "My Favorite Mistake", compusă şi interpretată de Sheryl Crow, se referă la Eric Clapton. Cei doi muzicieni au cântat de multe ori împreună în diverse concerte organizate în anii care au urmat despărţirii lor.

Precedentul album solo semnat Eric Clapton s-a numit "Back Home" şi a debutat pe poziţia a 13-a în topul Billboard 200, cu 59.000 de copii vândute în septembrie 2005. Anterior, albumul "Reptile", lansat în 2001, a debutat pe locul al cincilea în acelaşi clasament, cu 102.000 de unităţi vândute.

Sheryl Crow este o cântăreaţă şi cantautoare americană, născută pe 11 februarie 1962, într-o familie de muzicieni profesionişti. Muzica ei melodioasă, care combină stilurile pop, country şi rock, i-a adus nouă premii Grammy şi celebritatea pe plan internaţional. Sheryl Crow a lansat şase albume de studio, a colaborat cu o serie de artişti de renume precum Michael Jackson, Eric Clapton, Mick Jagger, Luciano Pavarotti şi Tina Turner, iar piesele sale au fost incluse pe coloanele sonore ale multor filme cu succes de box office, precum "Cars/ Maşini", "Erin Brockovich" şi "Tomorrow Never Dies/ 007 şi Imperiul Zilei de Mâine".

Eric Clapton este singurul muzician inclus de trei ori în Rock and Roll Hall of Fame (ca membru al Yardbirds, al Cream, dar şi ca artist solo). Eric Clapton s-a clasat pe locul al patrulea în topul revistei Rolling Stone "100 cei mai buni chitarişti ai tuturor timpurilor".

Chitaristul britanic a concertat şi în România, împreună cu Steve Winwood, în luna iunie, pe Stadionul Tineretului - "Iolanda Balaş Soter" din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici