Erin Brockovich, arestată pentru că şi-a condus barca cu motor în stare de ebrietate

Activista ecologistă Erin Brockovich, interpretată de Julia Roberts într-un film, din anul 2000, despre poluarea unui oraş californian, a fost arestată pentru că şi-a condus barca cu motor în stare de ebrietate, pe Lacul Mead, din apropiere de Las Vegas.

314 afișări
Imaginea articolului Erin Brockovich, arestată pentru că şi-a condus barca cu motor în stare de ebrietate

Erin Brockovich (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Edwin Lyngar, purtătorul de cuvânt al Departamentului pentru natură din statul Nevada, a spus că Erin Brockovich a fost arestată în seara de vineri, după ce alcooltestul a dezvăluit faptul că activista ecologistă avea o concentraţie de alcool în organism de peste două ori mai mare decât limita legală de 0,8, informează accesshollywood.com.

Un supraveghetor al lacului a observat că Erin Brockovich nu se ţinea prea bine pe picioare şi avea nevoie de ajutor pentru a porni motorul bărcii sale, în apropiere de Boulder City.

Edwin Lyngar spune că activista navigase pe Lacul Mead alături de un prieten, dar era singură atunci când încerca să andocheze.

Erin Brockovich, în vârstă de 52 de ani, a fost eliberată din închisoarea Clark County, după ce a plătit o cauţiune de 1.000 de dolari.

Erin Brockovich este o autodidactă devenită consilier juridic şi activistă ecologistă, celebră pentru faptul că a reuşit să demonstreze în instanţă un caz de poluare a apei potabile din oraşul Hinckley din statul California.

În ciuda faptului că nu făcuse studii de drept, Erin Brockovich a reuşit să se angajeze la un mic cabinet de avocatură şi, intrigată de nişte dosare imobiliare şi de cererile de asistenţă medicală făcute de aceleaşi persoane, a anchetat şi a descoperit cauzele probabile ale poluării cu crom hexavalent a apelor potabile, a instrumentat dosarul celor câteva sute de victime şi a reuşit să obţină despăgubiri colosale pentru acestea (333 milioane de dolari) de la companiile americane Pacific Gas şi Electric Company din California în anul 1993.

Povestea ei este prezentată în filmul care îi poartă numele, regizat de Steven Soderbergh în 2000, în care rolul ei este interpretat de Julia Roberts. Pentru interpretarea ei din acest film, Julia Roberts a primit premiul Oscar la categoria cea mai bună actriţă într-un rol principal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici