Ethan Hawke, în rolul unui violonist dintr-un cvartet de muzică clasică

Actorul american Ethan Hawke va interpreta rolul unui violonist dintr-un cvartet de muzică clasică în drama independentă "A Late Quartet", informează variety.com.

37 afișări
Imaginea articolului Ethan Hawke, în rolul unui violonist dintr-un cvartet de muzică clasică

Ethan Hawke, în rolul unui violonist dintr-un cvartet de muzică clasică (Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Filmul "A Late Qvartet" va fi regizat de Yaron Zilberman, pe baza unui scenariu scris de Seth Grossman.

Lungmetrajul spune povestea unui cvartet de muzică clasică ai cărui membri, care au cântat împreună timp de 25 de ani, vor trebui să ia o decizie importantă, după ce unul dintre muzicieni renunţă la cariera concertistică deoarece suferă de maladia Parkinson.

Ethan Hawke va interpreta rolul violonistului din acest cvartet, a cărui dorinţă de afirmare, prin susţinerea unor concerte solo, îl va împinge în cele din urmă către o aventură cu partenera lui de jogging.

Ethan Hawke a regizat recent piesa de teatru "A Lie of the Mind" şi a terminat filmările pentru lungmetrajul "The Woman in the Fifth". După rolul din "A Late Quartet", actorul american urmează să joace în piesa de teatru "Blood From a Stone" şi în lungmetrajul "The Numbers Stations".

Ethan Hawke a devenit celebru în 1988, cu rolul din filmul "Cercul poeţilor dispăruţi". Din acel moment, rolurile au curs pentru el, actorul jucând, printre altele, în "Colţ Alb", "Cu picioarele pe pământ", "Marile speranţe", "Parfum de cedru", "Gattaca", "Înainte de apus". În 2002, actorul a fost nominalizat la premiul Oscar pentru rolul din "Zi de instrucţie", unde a jucat alături de Denzel Washington. Ethan Hawke nu s-a limitat la cariera de actor, el debutând ca regizor cu filmul "Chelsea Walls", în 2002. De asemenea, Hawke este şi autorul cărţii "Miercurea cenuşii".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici