Eurodeputatul Luhan va prezenta în PE toate invenţiile româneşti din acest an premiate la Geneva

Cele 46 de invenţii româneşti care au fost premiate la Salonul de la Geneva din acest an vor fi prezentate în Parlamentul European prin acţiuni ale eurodeputatului PDL de Suceava Petru Luhan, care doreşte să schimbe astfel percepţia europenilor despre România, transmite corespondentul MEDIAFAX.

35 afișări
Imaginea articolului Eurodeputatul Luhan va prezenta în PE toate invenţiile româneşti din acest an premiate la Geneva

Eurodeputatul Luhan va prezenta în PE toate invenţiile româneşti din acest an premiate la Geneva (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Luhan a declarat, miercuri, că doreşte să schimbe percepţia europenilor despre România, apreciind că invenţiile românilor contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii şi la dezvoltarea economică.

Luhan a spus, că după succesul acţiunii pe care a organizat-o la Parlamentul European când la invitaţia Raluca Ioana Van Staden şi-a prezentat invenţia, senzorul care detectează cancerul în doar şase minute, a decis să prezinte toate invenţiile româneşti premiate în acest an la Salonul de la Geneva.

"Invenţiile româneşti prezentate la Geneva reprezintă valori ce trebuie făcute cunoscute europenilor. Voi promova invenţiile prezentate la salonul de la Geneva din 2010 pentru a schimba percepţia europenilor despre ţara noastră, evidenţiind adevăratele valori romaneşti în contextul în care mulţi europeni asociază România cu elemente negative", a spus eurodeputatul sucevean.

El consideră că în acest mod europarlamentarii, oamenii de afaceri, jurnaliştii europeni vor putea să admire invenţiile româneşti.

Luhan consideră că invenţiile românilor contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor şi în acelaşi timp la dezvoltarea economică, iar Strategia 2020 pentru UE, care este axată în jurul societăţii bazate pe cunoaştere, are nevoie şi de contribuţia inventatorilor români.

În 2010, cele 46 de invenţii româneşti prezente la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva au obţinut 58 de medalii dintre care 24 de aur, 15 de argint, 8 de bronz şi 11 premii speciale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici