EUROVISION 2013: Cine este CEZAR OUATU, reprezentantul României în FINALA concursului de la Malmo - VIDEO

România a obţinut un loc în FINALA EUROVISION 2013, care va avea loc sâmbătă, pe scena Malmö Arena (Suedia), după ce reprezentantul nostru CEZAR OUATU a trecut, joi seară, de cea de-a doua semifinală. Cezar a concurat în cea de-a doua semifinală a Eurovision Song Contest 2013 cu piesa "It's My Life" (muzică şi versuri Cristian Faur).

12505 afișări
Imaginea articolului EUROVISION 2013: Cine este CEZAR OUATU, reprezentantul României în FINALA concursului de la Malmo - VIDEO

EUROVISION 2013: Cine este CEZAR OUATU, reprezentantul României în FINALA concursului de la Malmo - VIDEO

Piesa "It's My Life", compusă de Cristian Faur, a fost câştigătoare a finalei selecţiei naţionale a concursului Eurovision, care s-a desfăşurat în 9 martie, la TVR.

Cezar a dedicat atunci prestaţia sa familiei şi publicului. "Voi cânta pentru voi, pentru tatăl meu care nu mai este printre noi, dar care cu siguranţă zâmbeşte în colţul gurii de undeva de acolo sus, pentru mama mea, pentru toţi cei care mă iubesc şi pe care îi iubesc!", a scris Cezar la momentul respectiv pe contul său oficial de Facebook.

De altfel, mama sa i-a fost alături la finala selecţiei naţionale a Eurovision, dar şi în semifinala de joi seară de la Malmö, după cum a anunţat artistul pe contul său de Facebook.

Cezar (Cezar Ouatu, supranumit "Cezar The Voice") s-a născut în România, într-o familie de muzicieni, astfel că frecventarea cursurilor Liceului de Muzică şi Arte din Ploieşti a fost opţiunea firească. După studii de pian şi cor a început, în 1998, să studieze canto şi muzica barocă, descoperindu-şi vocea de contratenor. În 2001 a fost admis la Conservatoriul "Giuseppe Verdi" din Milano, la clasa celebrei profesoare Margaret Hayward, şi a absolvit în 2004 cu calificativul maxim. În paralel, el a urmat cursuri de măestrie cu Jordi Savall, Sara Mingardo, René Clemencic şi Mariana Nicolesco.

Contratenorul deţine mai multe premii internaţionale la concursuri de prestigiu printre care: Francisco Viñas - Barcelona (cel mai bun contratenor), Competizione dell'Opera din Dresda (premiul întâi absolut), Riccardo Zandonai Riva del Garda - premiul special al juriului, Renata Tebaldi - San Marino (premiul baroc), Spiros Argiris - Sarzana (premiul întâi absolut) şi Hariclea Darclée - Brăila (premiul de excelenţă).

Contratenorul Cezar Ouatu este invitat în permanenţa să susţină recitaluri în Italia şi în întreaga lume, fiind colaborator al ansamblurilor Cappella Musicale din Lodi şi Corul Claudio Monteverdi din Crema. Datorită acestor solicitări are un repertoriu în care se regăsesc creaţii importante ale genului: "Dixit Dominus" de G.F Händel, "Te Deum" de H. Purcell, "Nisi Dominus" şi "Stabat Mater" de A. Vivaldi, "Requiem" de F. Cavalli, "Carmina Burana" de Carl Orff. La San Marino, în august 2007, a obţinut un succes considerabil într-un recital cu arii de G.F. Händel şi A.Vivaldi realizat în colaborare cu ansamblul baroc "Venti, turbini" dirijat de Sergio Ciomei.

În stagiunea 2006-2007, a debutat la Teatro La Fenice din Venezia, în rolul Armando d'Orville din opera "Il crociato in Egitto" de G. Meyerbeer, în spectacolul regizat de Pierluigi Pizzi şi sub conducerea muzicală a lui Emmanuel Villaume.

Angajamentele sale din perioada 2011-2012 au fost un succes cu ecouri foarte bune în revistele internaţionale de specialitate fiind menţionate: "Montezuma" de Graun (rolul titular) la Festivalul "Sanssouci" de la Potsdam; "Salustia" de Pergolesi (Alessandro) la Festivalul Pergolesi de la Jesi, "Alcina" de Händel (Ruggiero) la Opera din Lausanne sub bagheta lui Ottavio Dantone, "Die Fledermaus" (Orlofsky) la Opera Naţionala din Zagreb.

Contratenorul Cezar Ouatu a susţinut recitaluri în multe oraşe ale României şi a participat la concerte vocal-simfonice cu Orchestra de Cameră Radio, Camerata Regala, cu orchestrele Filarmonicilor din Ploieşti, Cluj, Arad, Braşov, Sibiu.

Planurile de după Eurovision ale artistului includ lansarea unui nou single, apariţia pe scenă alături de Andrea Bocelli şi Angela Gheorghiu şi lansarea unui nou album. După Eurovision, Cezar a spus că vrea să lanseze un single - "Painful Love", scris de Şerban Cazan şi Smiley -, urmat de primul său album în stilul pop-opera. De asemenea, Cezar va apărea pe scenă alături de soprana Angela Gheorghiu, la concertul lui Andrea Bocelli de la Bucureşti, pe 25 mai.

Republica Moldova, Olanda, Belarus, Belgia, Danemarca, Estonia, Irlanda, Lituania, Ucraina şi Rusia au fost primele 10 ţări calificate în finala Eurovision 2013, după prima semifinală care s-a desfăşurat pe scena Malmö Arena.

Joi, după a doua semifinală, au obţinut un loc în FINALA EUROVISION 2013 Ungaria, Azerbaidjan, Georgia, România, Norvegia, Islanda, Armenia, Finlanda, Malta şi Grecia.

Totodată, ţările care merg direct în finala Eurovision 2013 sunt: Franţa, Spania, Germania, Italia, Marea Britanie şi Suedia.
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici