EUROVISION 2013, prima semifinală: Care sunt cele zece ţări ce au obţinut un loc în finală - VIDEO

Prima semifinală a concursului EUROVISION 2013 a avut loc în această seară, începând cu ora 22:00, la Malmo (Suedia). 16 dintre cei 39 de concurenţi de la Eurovision 2013 au urcat pe scenă pentru a obţine un loc în marea finală EUROVISION din 18 mai.

8032 afișări
Imaginea articolului EUROVISION 2013, prima semifinală: Care sunt cele zece ţări ce au obţinut un loc în finală - VIDEO

EUROVISION 2013: Concurenţii din prima semifinală

UPDATE 23:55 Republica Moldova, Lituania, Irlanda, Estonia, Belarus, Danemarca, Rusia, Belgia, Ucraina şi Olanda sunt cele 10 ţări care au obţinut calificarea în finala EUROVISION 2013.

Aliona Moon, reprezentanta Moldovei, a fost prima ţară strigată când au fost anunţaţi finaliştii (într-o ordine aleatorie).

Piesele au fost alese, într-o pondere egală, de către voturile publicului şi de punctajul juriului.

LIVE TEXT

Show-ul de la Malmo a fost deschis de câştigătoarea de anul trecut a concursului Eurovision, Loreen, care a interpretat melodia "Euphoria", alături de 68 de elevi de la şcolile locale.

Prima care a intrat în concurs a fost reprezentanta Austriei, Natália Kelly, cu piesa "Shine".

A urmat Estonia, reprezentată de Birgit Õigemeel, care a interpretat melodia "Et Uus Saaks Alguse”.

Hannah, reprezentanta Sloveniei, a fost a treia concurentă.

Au urmat reprezentanţii Croaţiei, Klapa s Mora, cu piesa "Mižerja”

Cu numărul cinci în concurs a fost reprezentanta Danemarcei, Emmelie De Forest, care a interpretat piesa "Only Teardrops”.

Rusia a fost reprezentată de Dina Garipova, care a cântat "What If"

A urmat Ucraina, reprezentantă de Zlata Ognevici, cu piesa "Gravity”.

Cu numărul 8 în concurs a fost Anouk, reprezentanta Olandei, cu piesa "Birds”

Au urmat reprezentanţii Muntenegrului, Who See, cu piesa "Igranka"

Lituania a fost reprezentată de Andrius Pojavis, care a cântat melodia "Something"

Aliona Lanskaia a reprezentat Belarusul, cu piesa "Solayoh”

Cu numărul 12 în concurs a fost Republica Moldova, care a trimis-o la Malmo pe Aliona Moon, cu piesa "O mie”.

Irlanda a fost reprezentată de Ryan Dolan, care a interpretat melodia "Only Love Survives”

Apoi, a intrat în concurs Despina Olympiou din Cipru, cu piesa "An me thimasai”

Penultimul concurent, reprezentantul Belgiei, Roberto Bellarosa a interpretat piesa „Love Kills”

Trupa Moje 3, din Serbia, au fost ultimii în semifinala de astăzi, cu piesa „Ljubav je svuda”

După interpretarea celor 16 melodii, s-a dat startul votului pentru alegerea celor zece melodii ce se vor califica în finala EUROVISION 2013.

Reprezentantul României, Cezar Ouatu, va concura în cea de-a doua semifinală a Eurovision Song Contest 2013, joi, unde piesa "It's My Life" (compusă de Cristian Faur) va intra în competiţie pe poziţia 17.

În afară de România, joi vor concura pentru un loc în finala Eurovision 2013 Letonia (1), San Marino (2), Macedonia (3), Azerbaidjan (4), Finlanda (5), Malta (6), Bulgaria (7), Islanda (8), Grecia (9), Israel (10), Armenia (11), Ungaria (12), Norvegia, (13), Albania (14), Georgia (15), Elveţia (16).

Românii din străinătate îl vor putea vota pe reprezentantul României în finală numai dacă vor urmări concursul la televiziunea publică din ţara în care se află - pentru a afla numerele de telefon alocate piesei lui Cezar.

Ţările calificate direct în finală sunt, în afară de Suedia - ţara gazdă -, Spania, Marea Britanie, Franţa, Italia şi Germania.

Eurovision a devenit faimos, de-a lungul anilor, pentru muzica uneori de o calitate îndoielnică, recitaluri bizare şi voturi despre care nu o dată s-a spus că se dau pe criterii politice. Este uimitor cât de multe ţări au acordat cele mai mari note vecinilor, ediţie de ediţie. Cu toate acestea, Eurovision îşi are fanii înfocaţi. Câştigătorul concursului se bucură de atenţie şi prestigiu, iar, de-a lungul timpului, printre aceştia s-au numărat şi nume care au făcut legendă în muzică - ca Abba, Julio Iglesias, Johnny Logan şi Celine Dion.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici