EUROVISION 2013: Show-ul României a impresionat la prima repetiţie - VIDEO

Cezar, reprezentantul României la Eurovision 2013, a urcat pe scena de la Malmö pentru prima dată joi şi a oferit celor prezenţi, dar mai ales jurnaliştilor şi fanilor competiţiei muzicale un show cel puţin surprinzător, informează un comunicat al televiziunii publice.

4159 afișări
Imaginea articolului EUROVISION 2013: Show-ul României a impresionat la prima repetiţie - VIDEO

EUROVISION 2013: Show-ul României a impresionat la prima repetiţie

Programul pentru delegaţia României a început cu probele de sunet, la Malmö Arena, alături de o echipă de profesionişti de la SVT, televiziunea publică suedeză. Cezar şi Alexandra Toma (backing vocals) au testat sonorizarea pentru piesa "It's My Life", iar alături de compozitorul Cristian Faur şi de Dan Manoliu, şeful delegaţiei, au discutat cu echipa tehnică micile corecturi necesare.

A urmat repetiţia în sine a show-ului, care a determinat câţiva dintre jurnaliştii care au urmărit-o să declare că au "un câştigător" şi chiar să parieze pe piesa României. Cezar, îmbrăcat într-un costum negru, din piele, velur şi pietre semipreţioase, creat special de designerul Doina Levintza, s-a impus pe scenă, demonstrându-şi încă o dată calităţile vocale care i-au adus apelativul "The Voice" din partea fanilor.

"Pentru prima oară după multă vreme, avem o grafică excepţională", a declarat Dan Manoliu la finalul repetiţiei. "Într-un show care este în primul rând unul de televiziune acest lucru contează foarte mult. Prima repetiţie a decurs bine, iar probele de sunet au fost, de asemenea, mulţumitoare. Am început cu dreptul şi sper să continuăm la fel", a mai spus şeful delegaţiei româneşti.

Dacă la arenă nu au avut acces jurnaliştii, Cezar fiind însoţit aproape în permanenţă doar de echipa TVR şi de cea a eurovision.tv - site-ul oficial al Eurovision Song Contest, după repetiţie, românii au fost conduşi la Euroclub, un spaţiu imens dedicat interviurilor, întâlnirilor cu presa şi petrecerilor organizate pentru cei pasionaţi de acest eveniment. Zeci de jurnalişti şi fani au venit să discute cu reprezentantul României, să facă poze cu el, să ia autografe şi să primească CD-uri cu piesa interpretată de el.

Vineri seară, în emisiunea "Drumul spre Malmö", de la ora 23.00, telespectatorii TVR 1 vor putea vedea primele imagini din culisele Arenei din Malmö, pregătirile de dinaintea repetiţiei, momentul interpretării pentru prima oară a piesei "It's My Life" pe scena Eurovision, dar şi reacţii la cald atât ale artiştilor şi dansatorilor, cât şi ale compozitorului, ale coregrafului Sergiu Anghel şi ale şefului de delegaţie, după încheierea repetiţiei. Emisiunea poate fi văzută şi pe TVR HD, TVR Internaţional, precum şi online, pe www.tvrplus.ro. Şi în următoarele zile, Cezar va avea un program extrem de încărcat, cu numeroase apariţii, concerte, talk-show-uri sau interviuri.

El va concura în semifinala din 16 mai, unde piesa "It's My Life" va intra în competiţie pe poziţia 17.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici