Evenimentul "Fără pantaloni la metrou" a atras mai puţini bucureşteni decât anul trecut - FOTO

Evenimentul "Fără pantaloni la metrou/ No Pants Subway Ride" a avut loc, duminică, în Capitală, cu aproximativ 10 participanţi, faţă de cele câteva zeci care au dat curs acestei invitaţii insolite în 2015, şi a stârnit în acest an reacţii pozitive şi negative, deopotrivă, din partea călătorilor.

2813 afișări
Imaginea articolului Evenimentul "Fără pantaloni la metrou" a atras mai puţini bucureşteni decât anul trecut - FOTO

Evenimentul "Fără pantaloni la metrou" a atras mai puţini bucureşteni decât anul trecut (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Aproximativ 10 persoane au participat, duminică, la evenimentul "Fără pantaloni la metrou/ No Pants Subway Ride", faţă de câteva zeci, care au participat anul trecut.

Organizatorii, Florin Bădiţă şi Adrian Ticu, au declarat, pentru MEDIAFAX, că evenimentul are o latură socială, participanţii fiind invitaţi să doneze haine, pe care Adrian Ticu le va spăla acasă şi le va duce personal la casa de copii Concordia, din Ploieşti.

"Am organizat evenimentul ca să mai descreţim frunţile oamenilor de la metrou, pentru că tot timpul îi văd trişti şi mi-aş dori să îi văd zâmbind mai mult. Ne distrăm şi noi, zâmbesc şi ei, cei mai mulţi dintre ei, probabil, şi am făcut asta şi ca să donăm nişte haine pentru nişte copii care chiar au nevoie", a spus unul dintre organizatori, Adrian Ticu, care a precizat că evenimentul a avut o latură socială şi anul trecut, atunci când mai multe persoane au donat haine pentru oameni nevoiaşi, evacuaţi din Strada Vulturilor, din Capitală.

Participanţii, între care şi organizatorii evenimentului, s-au întâlnit în jur de ora 15:00 la intrarea în staţia de metrou Unirii - Hanul lui Manuc. Cei mai mulţi dintre ei au declarat că au ales să participe datorită laturii sociale a evenimentului, introdusă de organizatori, şi au adus haine pe care vor să le doneze.

"Mi se pare o activitate OK. Pur şi simplu, dacă vreau să mă duc la metrou în pantaloni scurţi, iarna, nu ar trebui să fiu acuzată că sunt nebună sau ceva de genul ăsta. Însă, nu este vorba numai despre distracţie. Evenimentul are ceva în spate. Am venit să ajut, donând haine. Dacă nu ar fi fost latura socială, nu aş mai fi participat", a declarat singura tânără din grupul celor care au ales să se dezbrace de pantaloni.

Totuşi, câţiva dintre participanţi au spus că ar fi participat şi dacă evenimentul nu ar fi implicat donarea unor haine, doar ca să se distreze. "Am văzut evenimentul pe Facebook şi mi s-a părut interesant. Oamenii nu au încredere în ei. De ce să nu te simţi bine în pielea ta?", a spus unul dintre ei.

Singuri, sau câte doi, participanţii s-au urcat în tren îmbrăcaţi în pantaloni scurţi sau boxeri şi au stârnit reacţii diverse din partea călătorilor. Dacă unii şi-au fixat privirea asupra lor, alţii i-au observat discret, preocupându-se mai mult de telefoanele mobile.

"Mi se pare drăguţ. Nu toată lumea face aşa ceva şi nu se face în fiecare zi", a spus o adolescentă, care a menţionat că, totuşi, că ea, "ca fată", nu ar participa la un astfel de eveniment, pentru că "ar fi cam aiurea".

"Nu sunt nici pro, nici contra. Eu nu aş participa la aşa ceva, sunt mai pudică", a spus o altă tânără, care privea, zâmbind, participanţii la eveniment.

Pe de altă parte, alţi călători au criticat lipsa de originalitate a evenimentului, care se desfăşoară în peste 60 de oraşe din lume. "Copiem totul din afară. Nu e nimic original. Dacă mâncăm fast-food, de ce să nu facem şi asta?", a spus un tânăr.

În rândul călătorilor trecuţi de prima tinereţe, părerile au fost împărţite. Dacă unii au spus că cei care s-au dezbrăcat sunt "teribilişti", "ţicniţi" şi "indecenţi", alţii s-au declarat nonconformişti şi au spus că "este în regulă ca fiecare să facă ce vrea".

Cu toate acestea, majoritatea călătorilor au recunoscut că nu înţeleg utilitatea evenimentului. Unii dintre ei au crezut că este vorba despre filmarea unei reclame, din cauza cameramanilor televiziunilor prezente, sau despre un experiment social, menit să testeze reacţiile oamenilor la vederea unor călători fără pantaloni la metrou.

Evenimentul "No Pants Subway Ride" a fost plănuit să se desfăşoare duminică, de la orele locale 15.00, şi în oraşe precum New York, Amsterdam, Barcelona, Berlin, Boston, Brisbane, Copenhaga, Helsinki, Lisabona, Londra, Los Angeles, Madrid, Miami, Montreal, Paris, Praga, Riga, Roma, San Francisco, Stockholm, Sydney, Toronto, Vancouver şi Washington.

"Fără pantaloni la metrou/ No Pants Subway Ride", care are loc la nivel mondial începând din 2002, a avut loc pentru prima dată în Bucureşti anul trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici