Existenţa "punctului G" nu este confirmată ştiinţific

Existenţa zonei erogene feminine denumite "punctul G" nu poate fi confirmată ştiinţific, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii britanici, citat de ediţia online a The Daily Mail.

97 afișări
Imaginea articolului Existenţa "punctului G" nu este confirmată ştiinţific

Existenţa "punctului G" nu este confirmată ştiinţific

Conceptul de "punct G" datează din 1950, definind un grup de terminaţii nervoase întâlnit la unele femei şi absent la altele, care permite atingerea unui nivel înalt de satisfacţie sexuală.

Potrivit rezultatelor cercetării publicate recent, coordonată de King's College din Londra şi la care au participat 1.800 de femei britanice, existenţa acestei zone nu poate fi validată. La studiu au participat perechi de gemene identice sau non-identice (cele din prima categorie având acelaşi bagaj genetic, iar la cele din a doua doar jumătate fiind comun, n.r.), cu vârste între 23 şi 83 de ani.

Presupunerea care a stat la baza cercetării a fost că, dacă punctul G există, acesta ar trebui să se regăsească la fiecare dintre gemene.

Studiul a infirmat însă existenţa unui tipar valabil în cazul perechilor de gemene.

"Acesta este cel mai amplu studiu pe acest subiect (până în prezent, n.r.) şi indică fără nicio îndoială că «punctul G» este o realitate subiectivă", a concluzionat Tim Spector, coautor al studiului şi profesor de epidemiologie genetică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici