EXPERIENŢĂ ÎNFRICOŞĂTOARE: Cameramanul care a avut curajul să stea lângă un urs polar înfometat - VIDEO

Cameramanul scoţian Gordon Buchanan, specializat în fotografierea animalelor sălbatice, a reuşit să stea faţă în faţă cu un urs polar uriaş, de peste 450 de kilograme, protejat doar de o cuşcă cu pereţi subţiri de plexiglas.

719 afișări
Imaginea articolului EXPERIENŢĂ ÎNFRICOŞĂTOARE: Cameramanul care a avut curajul să stea lângă un urs polar înfometat - VIDEO

Experienţă înfricoşătoare: Cameramanul care a avut curajul să stea lângă un urs polar înfometat (Imagine: www.dailymail.co.uk)

Carnivorul prădător, înfometat, lung de 2 metri şi jumătate, atacă în mod repetat cuşca de plexiglas în care se află Gordon Buchanan.

Operatorul prezintă cu adevărat nervi de oţel timp de peste 40 de minute, cât durează asaltul fălcilor ursului care caută cu disperare un punct slab în construcţia cuştii de protecţie, spune Daily Mail.

Ursul, o femelă, încearcă din răsputeri să ajungă la sursa de mâncare cu care să îşi poată hrăni cei doi pui.

Buchananm, care a filmat timp de 20 de ani animale sălbatice periculoase, a descris experienţa ca fiind una dintre cele mai înspăimântătoare.

"Foarte mulţi oameni cred că animalele carnivore sunt implicit periculoase, dar cele mai multe nu sunt, atacurile din partea lor fiind o excepţie", a spus cameramanul.

"Însă urşii polari sunt diferiţi. Acela fără îndoială m-a dorit pentru masa de prânz. A fost atât de persistent în căutarea unui punct slab", a adăugat Buchananm.

Scoţianul Gordon Buchanan, care este expert în filmarea animalelor sălbatice, a luat aceste imagini în Svalbard, în nordul regiunii arctice din Norvegia, pentru o emisiune în trei părţi realizată de BBC - "The Polar Bear Family and Me"/Familia de urşi polari şi eu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici