Experimentul care demonstrează ipotezele despre cea mai controversată scenă din "Titanic" - FOTO, VIDEO

Un experiment făcut de prezentatorii emisiunii "Mythbusters" ("Spărgătorii de mituri") a canalului Discovery a făcut lumină în speculaţiile privind cea mai controversată scenă din filmul "Titanic".

7490 afișări
Imaginea articolului Experimentul care demonstrează ipotezele despre cea mai controversată scenă din "Titanic" - FOTO, VIDEO

Experimentul care demonstrează ipotezele despre cea mai controversată scenă din "Titanic" - FOTO, VIDEO

Prezentatorii emisiunii "Mythbusters" ("Spărgătorii de mituri") a canalului Discovery au realizat experimentul care demonstrează o serie de speculaţii privind cea mai controversată scenă din cunoscul film "Titanic" (1997), informează Daily Mail.

Recent, fanaticii filmului au lansat pe internet diverse ipoteze şi parodii conform cărora logica regizorului James Cameron ar fi dat greş la scena în care, după scufundarea vasului, Jack Dawson o lasă doar pe Rose Bukater pe pluta improvizată, ea fiind singura dintre cei doi care reuşeşte să se salveze de la înec.

Regizorul filmului, James Cameron, a explicat că acest lucru nu s-a întâmplat din cauză că Jack nu ar fi avut suficient spaţiu: "Atunci când Jack o urcă pe Rose pe plută, încearcă să urce şi el. Nu este un idiot, nu vrea să moară, însă pluta se scufundă. Este clar că pluta poate sta la suprafaţa apei doar cu unul dintre ei, aşa că Jack decide să o lase pe Rose să fie acea persoană", a spus Cameron.

După cum au promis, "Spărgătorii de mituri" au studiat şi ei problema. Reconstituind condiţiile ulterioare scufundării Titanicului din 1912, prezentatorii emisiunii au descoperit că Jack nu ar fi trebuit să rămână în apa îngheţată dacă Rose şi-ar fi dat jos vesta de salvare, ceea ce le-ar fi oferit un nivel suficient de flotabilitate pentru a rămâne amândoi pe plută.

Cei doi "spărgători de mituri", Adam Savage şi Jamie Hyneman, au efectuat apoi un test hipotermic pentru a vedea ce s-ar fi întâmplat dacă personajul lui DiCaprio ar fi ieşit din apă ca să ajungă pe uşa de lemn folosită drept plută.

Un manechin de dimensiuni reduse, umplut cu gelatină şi cu un sistem cardiovascular improvizat astfel încât să monitorizeze temperatura corpului, a fost folosit pentru simularea personajului lui DiCaprio. Manechinul a fost îmbrăcat cu haine ude, iar temperatura lui a fost stabilită la 37 de grade Celsius. A fost apoi trimis pe suprafaţa apei îngheţate, a cărei temperatură atingea -1/ -2 grade, ca şi când ar sta întins pe pluta din lemn.

Savage şi Hyneman au descoperit că Jack ar fi putut fi resuscitat dacă era salvat înainte ca temperatura corpului să scadă sub 27,7 grade Celsius. După o oră de stat pe plută, corpul manechinului a ajuns la temperatura de 28 de grade, ceea ce înseamnă că Jack ar fi supravieţuit dacă ar fi ieşit din apă.

 

În film Rose a fost printre ultimele persoane salvate. Documente istorice arată că ofiţerul Harold Lowe, cel despre care se ştie că a salvat-o pe tânără, a căutat după alţi supravieţuitori timp de 45 de minute. Într-un test separat, echipa show-ului "Mythbusters" a demonstrat că Jack ar fi murit din cauza şocului hipotermic doar dacă rămânea în apă mai mult de o oră.

Totuşi, ultimul cuvând i-a revenit atunci regizorului James Cameron, care le-a replicat realizatorilor că Jack trebuia să moară din moment ce scenariul cerea acest lucru.

"Cred că voi pierdeţi din vedere ce e mai important. Scenariul spune că Jack a murit. Trebuie să moară. Deci poate că am dat-o în bară şi pluta trebuia să fie puţin mai mică, dar tipul trebuie să meargă la fund", a spus Cameron.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici