Experimentul mortal al lui David Blaine - Iluzionistul care înfruntă furtuna electrică de 1 milion de volţi, vizitat de mai multe vedete

Mai multe vedete l-au vizitat sâmbătă pe iluzionistul David Blaine, aflat în cea de-a patra zi a experimentului său extrem - înfruntarea, timp de trei zile, a unei "furtuni" electrice de 1 milion de volţi - un număr de senzaţie care a început vineri la New York.

621 afișări
Imaginea articolului Experimentul mortal al lui David Blaine - Iluzionistul care înfruntă furtuna electrică de 1 milion de volţi, vizitat de mai multe vedete

Experimentul mortal al lui David Blaine - Iluzionistul care înfruntă furtuna electrică de 1 milion de volţi, vizitat de mai multe vedete (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Darren Aronofsky, regizorul filmului distins cu Oscar "Lebăda neagră", a fost cel care i-a pus lui Blaine costumul care îl împiedica să fie electrocutat cu un milion de volţi, iar comedianul Chris Rock a fost printre spectatorii care au fost invitaţi să apese pe butonul care urma să trimită curent electric prin costumul purtat de magician, informează contactmusic.com.

Aronofsky şi fiul lui au vizitat sâmbătă locul unde se desfăşoară cascadoria lui Blaine - cheiul 54 (Pier 54) de pe malul râului Hudson din Manhattan - şi a avut la rândul lui ocazia de a-l "şoca" electric pe magician, potrivit cotidianului New York Post.

Curioase să vadă cum rezistă David Blaine experimentului mortal au fost şi actriţele Jemima Kirke şi Rachel Weisz.

Începând de vineri, Blaine este legat de un stâlp, fără să doarmă şi fără să mănânce, într-un costum din metal care îl ajută să nu fie electrocutat. El este în întregime acoperit de un costum din zale de oţel, poartă pantofi cu talpă de fier şi o cască asemănătoare unei cuşti, care permit electricităţii "să danseze" în jurul corpului său, fără să îi atingă pielea.

Casca, deschisă, îi permite să bea apă cu ajutorul unui tub, însă magicianul nu poate să îşi atingă chipul cu degetele sale, care sunt acoperite cu oţel. Totodată, David Blaine poartă un harnaşament de securitate, în cazul în care va cădea de pe acel stâlp. Magicianul spune că şi-a luat această măsură de siguranţă întrucât este tatăl unei fetiţe în vârstă de 20 de luni.

Magicianul şi-a propus ca acest experiment să dureze minimum 72 de ore.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici