Expoziţie cu fotografii ale lui Elton John, anulată

O expoziţie cu fotografii aparţinând lui Elton John a fost anulată luni, la cererea starului, la o săptămână după ce poliţia a confiscat unul dintre clişee sub suspiciunea de încălcare a legii împotriva pedofiliei, informează AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Expoziţie cu fotografii ale lui Elton John, anulată

Expoziţie cu fotografii ale lui Elton John, anulată

Fotografia, realizată în 1998 de controversata artistă americană Nan Goldin, o prietenă bună a lui Elton John, prezintă două fetiţe, una dintre ele având picioarele larg desfăcute.

Fotografia, care face parte din "Thanksgiving", o serie de 149 de clişee care au fost expuse săptămâna trecută la galeria Baltic Modern Art, din Tyneside.

Cu o zi înainte de inaugurarea expoziţiei, fotografia a fost confiscată de poliţie sub suspiciunea de încălcare a legii împotriva pedofiliei.

Fotografia a fost expusă în numeroase locuri din lume, în expoziţii organizate la Houston, Londra, Madrid, Varşovia, Zurich, "fără a stârni obiecţii", a explicat Elton John pe site-ul său de internet.

Cântăreţul a cerut centrului de artă contemporană să anuleze expoziţia, care urma să fie deschisă până pe 20 ianuarie 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici