FABULOS. Cum au supravieţuit doi bărbaţi plutind 29 de zile pierduţi pe mare

  • Doi bărbaţi din Insulele Solomon au fost salvaţi după ce au plutit pierduţi pe mare timp 29 de zile.
  • Bărbaţii s-au rătăcit în timp ce călătoreau într-o barcă cu motor între insulele din Marea Solomon.
3725 afișări
Imaginea articolului FABULOS. Cum au supravieţuit doi bărbaţi plutind 29 de zile pierduţi pe mare

FABULOS. Cum au supravieţuit doi bărbaţi plutind 29 de zile pierduţi pe mare

Livae Nanjikana şi Junior Qoloni au fost găsiţi în largul coastei Papua Noua Guinee după ce o furtună le-a împins barca în largul mării, iar bateria GPS-ului li s-a descărcat.
 
Ca să supravieţuiască, cei doi s-au hranit cu portocalele pe care le luaseră cu ei, cu nuci de cocos pe care le-au găsit plutind în ocean şi cu apă de ploaie.
 
"După câteva zile, pentru că ne-am rugat, Dumnezeu ne-a dat acest gând de a construi un dispozitiv pentru a naviga. Aşa că am construit o structură asemănătoare cu un catarg folosind vâsle şi pânze şi am pornit în larg urmând direcţia vântului", a declarat Nanjikana pentru AFP.
 
Un pescar i-a găsit în cele din urmă şi i-a dus în siguranţă în Papua Noua Guinee, unde pregătesc acum demersurile pentru a ajunge acasă.
 
"Nu am avut nicio idee despre ce se întâmpla în timp ce eram acolo. Nu am auzit nimic despre Covid sau despre orice altceva. Aştept cu nerăbdare să mă întorc acasă, dar cred că a fost o pauză plăcută de la toate", a declarat Nanjikana pentru The Guardian.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici