Familia lui Bruce Lee vrea să protejeze mai bine numele şi imaginea actorului

Familia lui Bruce Lee a anunţat că doreşte să protejeze mai bine numele şi imaginea legendei artelor marţiale, ca urmare a faptului că imaginea actorului este comercializată în exces, a anunţat, miercuri, presa oficială chineză.

284 afișări
Imaginea articolului Familia lui Bruce Lee vrea să protejeze mai bine numele şi imaginea actorului

Familia lui Bruce Lee vrea să protejeze mai bine numele şi imaginea actorului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O echipă de anchetatori mandataţi de fiica actorului, Sharon, a constatat existenţa multor abuzuri pe teritoriul Chinei, numele chinez al lui Bruce Lee, Li Xialong, fiind înregistrat ca marcă protejată pentru o gamă diversă de produse, dintre care fac parte periuţele de dinţi şi tăiţeii chinezeşti.

Multe companii chineze şi numeroşi particulari au folosit imaginea celebrului actor fără a avea permisiunea familiei acestuia, a declarat fiica lui Bruce Lee, citată de cotidianul China Daily.

Fiica lui Bruce Lee a iniţiat o serie de negocieri cu autorităţile din districtul Shunde din provincia Guangdong, de unde este originară familia actorului, declarând că doar Fundaţia Bruce Lee are dreptul de a utiliza numele american şi pe cel chinezesc al lui Bruce Lee, afirmă cotidianul Southern Daily.

China este adeseori criticată pe plan internaţional în privinţa laxismului pe care îl manifestă în materie de drepturi de proprietate intelectuală, contrafacere şi piraterie.

Decedat la vârsta de 32 de ani, în iulie 1973, Bruce Lee a avut o carieră scurtă, dar prolifică. Bruce Lee s-a remarcat în serialul de televiziune "The Green Hornet" şi a devenit celebru după ce a jucat în lungmetrajul "Drumul dragonului" (1972), marcând o întreagă generaţie de cineaşti şi cinefili, precum Quentin Tarantino.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici