Familia lui Marvin Gaye i-a dat în judecată pe compozitorii hitului "Blurred Lines", pentru plagiat - VIDEO

Familia regretatului Marvin Gaye i-a dat, miercuri, în judecată pe cântăreţii R&B Robin Thicke şi Pharrell Williams pentru încălcarea legislaţiei privitoare la drepturile de autor, acuzându-i că au plagiat o piesă a artistului soul pentru hitul "Blurred Lines".

254 afișări
Imaginea articolului Familia lui Marvin Gaye i-a dat în judecată pe compozitorii hitului "Blurred Lines", pentru plagiat - VIDEO

Familia lui Marvin Gaye i-a dat în judecată pe compozitorii hitului "Blurred Lines", pentru plagiat

Procesul a fost intentat ca răspuns faţă de o acţiune preventivă a lui Robin Thicke şi Pharrell Williams, care, în luna august, au încercat să stabilească în instanţă faptul că piesa "Blurred Lines" nu încalcă drepturile de autor cu privire la hitul din 1977 "Got to Give it Up", aşa cum au afirmat în mod public membrii familiei lui Marvin Gaye.

Procesul, intentat de cei trei copii ai lui Marvin Gaye, se bazează pe o serie de extrase din interviurile acordate de Robin Thicke în câteva reviste, în care acesta a recunoscut că s-a inspirat din "Got to Give it Up" când a produs şi a înregistrat "Blurred Lines".

Hitul "Blurred Lines" a dominat anul acesta topurile din întreaga lume şi a fost nominalizat la premiul pentru cel mai bun videoclip la MTV Video Music Awards, unde Robin Thicke a avut o evoluţie provocatoare, alături de cântăreaţa pop Miley Cyrus.

Nona Marvisa Gaye, fiica artistului soul, şi cei doi fii, Frankie Christian Gaye şi Marvin Gaye III, mai susţin în reclamaţie că melodia lui Robin Thicke din 2011 "Love After War" a "copiat ilegal" cântecul din 1976 "After the Dance", compus de Marvin Gaye.

În reclamaţia respectivă apare şi numele soţiei lui Robin Thicke, actriţa Paula Patton, care a colaborat cu soţul ei la înregistrarea melodiei "Love After War", cu susţinerea companiilor Interscope Records, Universal Music Group Recordings şi Sony/ATV Music, printre altele.

Procesul este îndreptat, de asemenea, împotriva studiourilor EMI, care administrează drepturile de autor ale lui Marvin Gaye, pentru încălcarea contractului şi a clauzelor referitoare la loialitate.

Urmaşii lui Marvin Gaye solicită despăgubiri în valoare de 51.000 de dolari pentru încălcarea drepturilor de autor, precum şi o parte din profiturile obţinute de pe urma hiturilor "Blurred Lines" şi "Love After War".

Muzicianul american Marvin Gay (1939 - 1984) a debutat alături de grupul de doo-wop "The Moonglows" la sfârşitul anilor '50, urmând apoi o carieră solo. Datorită unei serii de hituri, precum "How Sweet It Is (To Be Loved by You)", "I Heard It Through the Grapevine" şi duetelor cu Mary Wells şi Tammi Terrell, a fost numit "prinţul Motown" şi "prinţul muzicii soul".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici