Fanii lui Amy Winehouse au adus lumânări şi flori în faţa casei artistei. Ce mesaje i-au lăsat

Fanii lui Amy Winehouse au depus lumânări, flori şi fotografii în faţa casei artistei care a murit sâmbătă, pentru a-i aduce acesteia un ultim omagiu.

1409 afișări
Imaginea articolului Fanii lui Amy Winehouse au adus lumânări şi flori în faţa casei artistei. Ce mesaje i-au lăsat

Fanii lui Amy Winehouse au adus lumânări şi flori în faţa casei artistei. Ce mesaje i-au lăsat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Duminică dimineaţă, în Camden Square erau buchete de flori şi mesaje pentru celebra cântăreaţă. "Amy, imensul tău talent ne va lipsi" era unul dintre mesajele fanilor. Un alt admirator a scris: "Dragă Amy, sunt bucuros că în sfârşit eşti acasă. Te iubesc, prinţesă".

După ce trupul neînsufleţit al lui Amy Winehouse a fost descoperit în locuinţa acesteia, sâmbătă seară, un cordon de poliţie a asigurat paza în zonă.

Viaţa lui Amy Winehouse a fost marcată de dependenţa de alcool şi droguri, astfel prima presupunere este cea a morţii prin supradoză, dar cauza decesului va fi stabilită în urma examenului medico-legal, ce va fi efectuat cel mai devreme luni.

Proprietarul unui restaurant local, Ze Silva, de 56 de ani, a declarat că a văzut-o pe cântăreaţă, marţi. "Mi-a spus «Dragule, să nu îmi dai alcool, nu mai beau»".

Purtătorul de cuvânt al lui Winehouse a declarat că tatăl artistei, Mitch, care a fost şofer de taxi şi a devenit cântăreţ de jazz, se va întoarce imediat de la New York, unde avea programat un concert.

Producătorul lui Winehouse, Mark Ronson a spus că ziua morţii lui Amy Winehouse este cea mai tristă din viaţa sa. "Era sufletul meu pereche din punct de vedere muzical şi o adevărată soră pentru mine", a spus el.

În ultimii patru ani, Winehouse a constituit unul dintre subiectele preferate ale tabloidelor britanice, mai mult pentru scandalurile provocate decât pentru muzica sa. Cântăreaţa cu o voce excepţională era cunoscută pentru problemele sale legate de consumul de droguri, alcool, tendinţa de automutilare, anorexie şi bulimie. Amy Winehouse a efectuat câteva cure scurte de dezintoxicare, însă părea că şi-a făcut ordine în viaţa personală, după o vacanţă prelungită pe insula St. Lucia în 2009. Însă în vara acestui an ea şi-a anulat turneul european, ce urma să ajungă şi la Bucureşti pe 15 august, după ce a fost fluierată copios de spectatori în timpul unui concert pe care l-a susţinut la Belgrad, în luna iunie, deoarece părea că se află în stare de ebrietate.

Fanii şi criticii laolaltă i-au aclamat farmecul necizelat, umorul incisiv şi combinaţia unică de jazz şi soul care-i caracterizează muzica. Un alt atu al controversatei artiste britanice este talentul incontestabil de compozitoare - muzica pe care a scris-o este, fără excepţie, profund personală, de o candoare brutală. Producătorul american Quincy Jones a declarat că Amy Winehouse este atât de talentată încât "vine de pe alta planetă", susţinând că este onorat de faptul că artista britanică cântă pe albumul său de cover-uri intitulat "Q: Soul Bossa Nostra".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici