Fanii lui Elvis Presley celebrează a 75-a aniversare a "regelui rock'n'roll-ului" - VIDEO, GALERIE FOTO

Pentru milioane de fani, Elvis Presley, născut pe 8 ianuarie, în urmă cu 75 de ani, nu a murit la vârsta de 42 de ani, ci este în continuare în viaţă, iar aniversarea celui care a fost supranumit "regele rock'n'roll-ului" va fi celebrată, vineri, în lumea întreagă.

136 afișări
Imaginea articolului Fanii lui Elvis Presley celebrează a 75-a aniversare a "regelui rock'n'roll-ului" - VIDEO, GALERIE FOTO

Fanii lui Elvis Presley celebrează a 75-a aniversare a "regelui rock'n'roll-ului" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Elvis continuă să fie popular în lumea întreagă, iar fanii lui vin să sărbătoarească aici aniversarea lui, la fiecare cinci ani", a declarat purtătorul de cuvânt al organizaţiei care administrează celebra proprietate a artistului, Graceland, din statul american Tennessee, unde vor fi organizate festivităţile.

Fosta soţie Priscilla şi unica lui fiică, Lisa Marie Presley, vor tăia împreună tortul aniversar pe peluza acestei proprietăţi. Graceland a fost declarată monument istoric în 2006, primind anual 600.000 de vizitatori.

În oraşul Memphis, ziua de 8 ianuarie 2010 a fost desemnată de oficialităţi drept "Ziua Elvis Presley" în timpul căreia vor avea loc o serie de concerte şi vor fi vernisate câteva expoziţii. Manifestări similare sunt programate şi la Tokyo, Londra şi Paris, fiind organizate de fan-cluburile starului.

"Elvis este una dintre puţinele personalităţi care a ştiut să doboare frontierele culturale", a declarat Howard Kramer, curatorul unei expoziţii organizate în onoarea lui Elvis Presley la "Rock and Roll Hall of Fame" din Cleveland, Ohio.

La 32 de ani de la moartea sa, cauzată de un stop cardiac, Elvis, născut Aaron Elvis Presley, "este încă o importantă figură culturală", a declarat Erika Doss, profesor de studii americane la Universitatea Notre-Dame din statul american Indiana.

Chiar dacă nu a fost primul muzician care a combinat bluesul, muzica afroamericanilor inspirată din ritmurile foştilor sclavi, cu muzica country, apanajul albilor, Elvis Presley este considerat unul dintre pionierii muzicii rock, odată cu lansarea hitului său din 1956 - "Heartbreak Hotel".

Cu un fizic seducător şi o carismă irezistibilă, devenit celebru pentru mişcarea lascivă a şoldurilor care i-a adus porecla de "Elvis the pelvis", cântăreţul a fost adulat de o întreagă generaţie postbelică, care dorea să spargă corsetul convenţiilor sociale.

Născut pe la Tupelo, în Mississippi, Elvis Presley a intrat în legendă drept cântăreţul sărac care a reuşit în industria muzicală, Albul care cânta ca un Negru, sex-simbolul anilor '50 şi rebelul patriot.

Ca şi Michael Jackson, o altă legendă mondială a muzicii pop, decedat în iunie 2009, Elvis Presley este artistul care a vândut un număr impresionant de albume (aproape un miliard). De asemenea, el a jucat în aproximativ 30 de filme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici