Farsa regală: Ameninţări cu moartea pentru DJ-ii australieni

Cei doi DJ-i ai unui post de radio australian, autorii unei farse telefonice care a dus la sinuciderea persoanei păcălite, o asistentă medicală de la spitalul londonez unde era internată soţia prinţului William, au primit ameninţări cu moartea, a anunţat vineri poliţia australiană.

463 afișări
Imaginea articolului Farsa regală: Ameninţări cu moartea pentru DJ-ii australieni

Farsa regală: Ameninţări cu moartea pentru DJ-ii australieni (Imagine: captură video)

Poliţia a deschis o anchetă după ce Michael Christian, unul dintre cei doi autori ai farsei, a primit o scrisoare care îl previne în legătură cu existenţa unor "gloanţe cu numele (său) gravat pe ele".

"Poliţia investighează ameninţările care îi vizează pe cei doi prezentatori de la postul de radio din Sydney", au anunţat autorităţile din statul australian New South Wales. "Poliţia a confiscat o scrisoare care conţine mai multe ameninţări şi încearcă să identifice originea scrisorii", au mai spus acestea.

Potrivit postului public ABC, câţiva angajaţi de la Southern Cross Austereo, grupul care deţine postul radiofonic 2Day FM din Sydney, au primit la rândul lor ameninţări cu moartea în această săptămână.

Potrivit Daily Telegraph, un cotidian australian, zece angajaţi ai acestui grup media au fost relocaţi provizoriu la un hotel, iar mai mulţi dintre directorii grupului se deplasează însoţiţi de gărzi de corp.

Michael Christian şi colega lui Mel Greig nu au mai revenit la microfonul emisiunii pe care o prezentau de când a fost anunţat decesul asistentei medicale Jacintha Saldanha, în urmă cu o săptămână, şi nici nu au apărut în public, cu excepţia unui interviu televizat, difuzat luni, în care au vorbit, cu ochii în lacrimi, despre regretul şi suferinţa prin care trec.

Cei doi prezentatori ai unei emisiuni difuzate de postul 2Day FM au telefonat pe 4 decembrie la spitalul londonez King Edward al VII-lea, unde ducesa de Cambridge era internată din cauza unei forme severe de greţuri matinale cauzate de sarcină, pretinzând că erau regina Elizabeth a II-a şi prinţul Charles.

Păcălită de acest subterfugiu, asistenta medicală care a preluat acel apel telefonic, Jacintha Saldanha, le-a făcut legătura cu o infirmieră din secţia unde era internată soţia prinţului William, care le-a oferit celor doi DJ-i australieni informaţii confidenţiale despre starea de sănătate a ducesei. Întreaga farsă a fost postată apoi pe internet sub forma unei înregistrări audio.

Jacintha Saldanha, în vârstă de 46 de ani, mamă a doi copii, a fost găsită decedată vineri, 7 decembrie. Ea s-a sinucis prin spânzurare, potrivit primelor concluzii ale anchetei iniţiate de poliţia britanică, prezentate joi la Londra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici