Fatboy Slim revine în România pentru un concert, la vară

Muzicianul englez cunoscut sub numele de Fatboy Slim va reveni în România, la vară, pentru un concert care va avea loc, cel mai probabil, pe 12 iulie, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţi ai organizatorilor, The Mission.

7 afișări
Imaginea articolului Fatboy Slim revine în România pentru un concert, la vară

Fatboy Slim revine în România pentru un concert, la vară

Fatboy Slim a inclus România într-un turneul de-al său şi în august 2006, când a mixat pe o plajă din Mamaia.

Quentin Leo Cook, numele real al lui Fatboy Slim, s-a născut în 1963. În '86, el s-a alăturat ca basist formaţiei pop Housemartins, iar mai apoi a fost implicat într-o serie de proiecte legate de scena muzicii house, care tocmai se forma la acel moment.

Primul material discografic sub pseudonimul Fatboy Slim a apărut în 1997, iar anul următor, remixul său la piesa "Brimful of Asha", a trupei Cornershop, a petrecut mai multe săptămâni pe locul întâi în topurile britanice. Cel de-al doilea album al său, "You've Come a Long Way, Baby", a urmat mai târziu, în acelaşi an. Acesta a primit discul de platină în SUA şi a lansat două hituri internaţionale - "The Rockafeller Skank" şi "Praise You".

De asemenea, Cook a înregistrat şi mai multe albume de mixuri. În anul 2003, muzicianul şi soţia sa - cunoscuta prezentatoare tv britanică Zöe Ball - s-au despărţit pentru o scurtă perioadă, iar următorul album al artistului, "Palookaville", s-a dovedit a fi cel mai "relaxat" şi mai sentimental" material al său de până acum.

Un album best of - "The Greatest Hits: Why Try Harder" a apărut în 2006.

În muzica sa, artistul amestecă ritmuri house, acid, funk, hip-hop, electro şi techno. În 1999, Cook a câştigat trei premii MTV pentru videoclipul "Praise You" - cea mai bună regie, cea mai bună coreografie şi cel mai bun videoclip nou. Piesa sa "Weapon of Choice", al cărei videoclip îl prezintă pe actorul Christopher Walken dansând într-un hol de hotel, a fost nominalizată la nouă categorii la MTV Video Music Awards, în 2001, de unde a luat şase premii care l-au urcat în poziţia de cel mai bun DJ britanic.

În mai, 2007, Cook a primit premiul Ivor Novello pentru contribuţia sa la dezvoltarea muzicii britanice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici