Felix Baumgartner, sportivul care a DEPĂŞIT viteza sunetului, condamnat la plata unei amenzi pentru vătămare corporală

Sportivul austriac Felix Baumgartner, primul om din lume care a depăşit viteza sunetului în cădere liberă, a fost condamnat marţi, în apel, la plata unei amenzi de 1.500 de euro pentru vătămare corporală.

384 afișări
Imaginea articolului Felix Baumgartner, sportivul care a DEPĂŞIT viteza sunetului, condamnat la plata unei amenzi pentru vătămare corporală

Felix Baumgartner (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Tribunalul din Salzbourg, un oraş din centrul Austriei, a confirmat astfel primul verdict, pronunţat în aprilie 2012, prin care Felix Baumgartner, în vârstă de 43 de ani, a fost găsit vinovat de agresiune după ce l-a lovit cu pumnul în zona feţei pe un şofer de tir grec, în timpul unei altercaţii ce a avut loc în 2010, pe o şosea aglomerată din apropiere de localitatea austriacă.

Pe 30 septembrie 2010, în timpul unui ambuteiaj produs Salzbourg, şoferul unui automobil şi şoferul unui tir au început să se bată. Felix Baumgartner a sărit în ajutorul şoferului de automobil şi l-a lovit cu pumnul pe şoferul de tir, în zona feţei.

Baumgartner nu a fost prezent marţi în sala de judecată. El a invocat prin intermediul avocaţilor săi motivul legitimei apărări, însă Curtea de Apel nu a ţinut cont de această explicaţie.

Celebrul sportiv austriac a generat polemici aprinse şi pe 28 octombrie, după ce s-a declarat favorabil unei "dictaturi moderate", pentru a rezolva problemele economice şi sociale din zilele noastre.

Felix Baumgartner a devenit primul om din lume care a doborât viteza sunetului în cădere liberă, realizând un salt istoric pe 14 octombrie, de la altitudinea record de 39.043 de metri, deasupra statului american New Mexico.

Felix Baumgartner s-a născut pe 20 aprilie 1969 în oraşul austriac Salzburg şi, de copil, a visat să piloteze elicoptere şi să sară cu paraşuta.

El a efectuat primul salt la vârsta de 16 ani, înainte de a se înrola în armata austriacă şi şi-a perfecţionat calităţile în cadrul forţelor speciale.

Aventurierul a explorat deja cele patru colţuri ale lumii, uneori în aer, dar şi de la nivelul solului. În 1999, el a devenit primul om care a sărit de pe unul dintre braţele statuii lui Hristos Mântuitorul din Rio de Janeiro, Brazilia, la numai 30 de metri de la sol, suficient însă pentru a deschide paraşuta şi a ateriza în siguranţă.

Dar cele mai spectaculoase sărituri ale sale sunt acelea de pe cele mai înalte turnuri ale lumii - Petronas Tower din Kuala Lumpur, Malaezia (în 1999), şi de pe turnul din Taipei, Taiwan (2004).

Felix Baumgartner a devenit în 2003 primul om care a traversat Canalul Mânecii în cădere liberă folosind o aripă de deltaplan fabricată din carbon.

Baumgartner a sărit şi de pe cel mai înalt pod din lume, Viaductul Millau, din Franţa, care se ridică la înalţimea de 343 de metri deasupra Văii Tarn.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici