Femeile care nu au "punctul G" nu pot avea orgasm vaginal

Cercetătorii italieni au stabilit că ţesutul dintre uretră şi vagin este mult mai lat la femeile care posedă "punctul G", aflat la originea orgasmelor vaginale, decât la cele care nu îl au, potrivit unui studiu publicat în New Scientist.

128 afișări
Imaginea articolului Femeile care nu au "punctul G" nu pot avea orgasm vaginal

Femeile care nu au "punctul G" nu pot avea orgasm vaginal (Sursa: MediafaxFoto)

Potrivit revistei britanice New Scientist, care citează Journal of sexual medicine, echipa coordonată de Emmanuele Jannini, de la Universitatea din L'Aquila (Italia), a făcut un experiment la care au participat nouă femei care aveau orgasme vaginale - fără stimularea clitorisului - şi 11 care susţineau că nu au avut niciodată orgasm vaginal.

Cercetătorii au utilizat ultrasunete pentru a analiza zona dintre uretră şi vagin, unde se crede că se află misteriosul "punct G" sau "punctul lui Gräfenberg", după numele sexologului german Ernest Gräfenberg, care a studiat conceptul pentru prima dată, în urmă cu 50 de ani. Cercetătorii italieni au constatat că la femeile care aveau orgasme vaginale, zona respectivă era mult mai mare.

Concluzia lui Jannini este fără echivoc: "Femeile care nu au o aparenţă fizică a punctului G nu pot avea orgasm vaginal".

Totuşi, numeroşi cercetători se îndoiesc de această concluzie, potrivit revistei New Scientist.

Unii cercetători cred că această lăţime relativă a părţii anterioare a vaginului are pur şi simplu rolul de a face legătura cu mărimea clitorisului. Alţii cred că "punctul G" există şi la femeile care nu au orgasme vaginale.

Alţi specialişti cred că femeile care resimt orgasmul vaginal au putut ajunge la această performanţă pur şi simplu prin antrenament. Astfel, ţesutul respectiv s-ar mări în timp, aşa cum se întâmplă la sportivii ai căror muşchi de măresc după antrenamente regulate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici