Femeile nu pot alege între frumuseţe şi inteligenţă

Femeile nu sunt hotărâte în ceea ce priveşte alegerea între frumuseţe şi inteligenţă, 25% dintre tinerele chestionate de o reţea de televiziune americană spunând că ar prefera să câştige concursul televizat "America's Next Top Model" decât premiul Nobel pentru pace.

28 afișări
Imaginea articolului Femeile nu pot alege între frumuseţe şi inteligenţă

Femeile nu pot alege între frumuseţe şi inteligenţă (Imagine: Lucian Alecu/Mediafax Foto)

Femeile au încă o relaţie contradictorie şi complexă cu propria imagine, arată un studiu dat publicităţii marţi, care a fost comandat de reţeaua de televiziune americană Oxygen, destinată tinerilor. Peste 2.000 de femei cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani au fost chestionate în vederea realizării acestui studiu.

Deşi 75% dintre ele au spus că s-ar rade pe cap pentru a salva viaţa unui necunoscut, peste un sfert dintre femeile chestionate au recunoscut că şi-ar condamna la obezitate cel mai bun prieten dacă ele ar putea astfel să fie slabe toată viaţa.

În ceea ce priveşte căsătoria - cu un bărbat frumos sau cu unul cu bani -, jumătate dintre femeile cu vârste între 18 şi 24 de ani au spus că s-ar mărita cu un bărbat urât, dacă acesta ar fi multimilionar.

Pe de altă parte, 88% dintre femeile care au participat la sondaj au spus că ar renunţa fără păreri de rău la telefonul mobil, bijuterii şi machiaj pentru a păstra o prietenie.

"Acest sondaj sugerează o direcţie interesantă a femeii actuale şi a felului în care ea pune în relaţie imaginea personală cu valorile ei în viaţă", spune doctorul Jenn Berman, psihoterapeut.

Potrivit lui Berman, rezultatele arată că femeile actuale reprezintă o combinaţie complexă între altruism şi materialism, zădărnicie şi insecuritate, loialitate şi egoism.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici