Femeile se îmbracă mai frumos în perioada de ovulaţie

Femeile se îmbracă mai frumos şi îşi cumpără haine şi accesorii mai sexy în perioada de ovulaţie, pentru a atrage un partener, dar şi pentru a-şi descuraja rivalele, potrivit unui studiu publicat luni.

37 afișări
Imaginea articolului Femeile se îmbracă mai frumos în perioada de ovulaţie

Femeile se îmbracă mai frumos în perioada de ovulaţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Prin acest obicei practicat inconştient, femeile urmăresc să îi impresioneze pe bărbaţi, dar şi pe femeile care le-ar putea fi rivale, potrivit unui studiu care vizează legăturile dintre impulsul de cumpărare şi factorii hormonali, realizat la Universitatea Minnesota şi publicat în Journal of Consumer Research.

Cercetarea are la bază răspunsurile a 269 de femei.

"Această dorinţă a femeilor, în momentul-cheie al fertilităţii lor, de a alege inconştient articole vestimentare care să le pună în valoare, este determinată de dorinţa de a fi mai seducătoare decât rivalele lor", potrivit Kristinei Duarte, autoarea studiului.

Totodată, femeile aleg, în perioada de ovulaţie, articole vestimentare mai sexy, după modelul oferit de femeile atrăgătoare din proximitatea lor, a mai explicat Duarte. Femeilor care au participat la studiu li s-au arătat fotografiile unor femei atrăgătoare din vecinătatea lor, iar apoi li s-a cerut să îşi aleagă hainele şi accesoriile pe care doreau să le poarte. S-a constatat că ele alegeau haine şi accesorii mai sexy, având în minte imaginile vizionate.

Această rivalitate faţă de alte femei, aflate în proximitate, nu a fost constatată la femeile care nu erau în perioada de ovulaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici