Festivalul Brazilor de Crăciun a strâns 275.000 de euro pentru organizaţia Salvaţi Copiii - VIDEO

Ediţia 2010 a Festivalului Brazilor de Crăciun, care a avut loc joi seară la Palatul Parlamentului, a strâns circa 275.000 de euro, din licitarea a 22 de brazi creaţi de designeri, dar şi de copii, din sponsorizări şi dintr-o tombolă specială, suma urmând să fie donată organizaţiei Salvaţi Copiii.

165 afișări
Imaginea articolului Festivalul Brazilor de Crăciun a strâns 275.000 de euro pentru organizaţia Salvaţi Copiii - VIDEO

Festivalul Brazilor de Crăciun a strâns 275.000 de euro pentru organizaţia Salvaţi Copiii

Salvaţi Copiii România a organizat, pentru al zecelea an consecutiv, Festivalul Brazilor de Crăciun, un eveniment caritabil de amploare prin care se asigură suport pentru copiii care trăiesc în medii sociale vulnerabile. Suma strânsă în cadrul galei de joi seară a fost similară celei de la Festivalul Brazilor de Crăciun din 2009, când s-au adunat tot circa 275.000 de euro.

La gala ediţiei din 2010 a festivalului au fost scoşi la licitaţie 22 de brăduţi, realizaţi de designerii Ingrid Vlasov, Venera Arapu, Wilhelmina Arz, Mihaela Glăvan, Irina Marinescu, Lena Criveanu, Stephan Pelger, Rita Mureşan, Cristian Samfira, Iris Şerban, Claudia Castrase, Andreea Muşat, Ana Wagner, Rhea Costa împreună cu vedeta de televiziune Malvina Cservenschi, magazinul Oxette, magazinul Victoria 46 împreună cu revista Harper's Bazaar, artistul Alexandru Ghilduş şi fiul lui, Mihnea Ghilduş, sculptorul Valentin Vârtosu, din Republica Moldova, artistul timişorean Lajos Ugron, Şcoala Internaţională Mark Twain, Şcoala Europeană Bucureşti şi, respectiv, micuţii de la Salvaţi Copiii.

În cadrul galei, care l-a avut ca amfitrion pe Andi Moisescu, cea mai mare sumă licitată a fost de 25.000 de euro, pentru un brăduţ creat de copiii de la organizaţia Salvaţi Copiii. Suma de bani pentru acest brăduţ, care va rămâne la sediul Salvaţi Copiii, a fost strânsă în urma donaţiilor făcute de Henkel România (15.000 de euro) şi de omul de afaceri Marius Ivan (10.000 de euro), care a avut un reprezentant la eveniment.

Impresionantul brăduţ, realizat din file de carte răsucite, lipite în formă de piramidă, pe care au fost aplicaţi din loc în loc fluturi de hârtie colorată, a fost prezentat de Dragoş Bucurenci, care a încercat să atragă cât mai multe donaţii, explicând că acest brad este cu atât mai valoros cu cât a fost realizat din cărţi cu poveşti. În acest context, Bucurenci a dezvăluit că povestea lui preferată este "Degeţica" de Hans Christian Andersen.

Video stirileprotv.ro

Pe locul al doilea în clasamentul celor mai valoroşi brăduţi licitaţi în cadrul galei s-a situat cel creat din sticlă optică de artistul Alexandru Ghilduş împreună cu fiul lui, Mihnea. Acesta a fost achiziţionat în urma licitaţiei pentru 15.500 de euro de către BCR România.

Pe de altă parte, brăduţul creat de magazinul Victoria 46 împreună cu revista Harper's Bazaar a fost adjudecat pentru 10.500 de euro de femeia de afaceri Anca Vlad. Prezentat de Amalia Năstase, brăduţul alcătuit din trei inimi din catifea roşie poartă denumirea "3xLOVE Christmas Tree. Compasiune. Dăruire. Bucurie".

Tot pentru 10.500 de euro a fost adjudecat brăduţul creat de Rita Mureşan şi care a avut în centru un pinguin. "Acum câtva timp, un prieten mi-a spus că pinguinul, în fiecare an, e trist pentru că niciodată nu e prezent alături de Moş Crăciun, deoarece el locuieşte la Polul Sud, iar Moşul este la Polul Nord. Aşa că, anul acesta, primiţi-l pe Pingu în casa dumneavoastră şi oferiţi-i un Crăciun de poveste", explica Rita Mureşan în broşura oferită participanţilor la licitaţie. Brăduţul Ritei Mureşan, prezentat de fiica ei Rebecca, a fost oferit împreună cu obiecte de decor şi accesorii în formă de pinguin şi un tablou cu imaginea unor pinguini, toate fiind adjudecate de GDF Suez Energy România.

Şi brăduţul creat de designerul Rhea Costa împreună cu vedeta de televiziune Malvina Cservenschi a fost adjudecat pentru suma de 10.500 de euro, de compania Ceresit. Cu aer de piramidă egipteană, bradul a fost creat din două triunghiuri de alamă îmbinate. Pe fiecare planşă sunt stanţate manual diferite forme de globuri.

În schimb, pentru câte 10.000 de euro, au fost adjudecaţi brazii creaţi de Venera Arapu, Ingrid Vlasov, Irina Marinescu, Stephan Pelger, Iris Şerban, Claudia Castrase, Ana Wagner, de magazinul Oxette şi de Şcoala Internaţională Mark Twain.

În mod concret, brăduţii creaţi de Ingrid Vlasov, Venera Arapu şi magazinul Oxette au fost adjudecaţi de BCR România, înaintea licitaţiei. Ingrid Vlasov a creat un brad intitulat "Poveste de iarnă", în formă de tort alb uriaş cu multe etaje, decorat cu obiecte specifice Crăciunului şi jucării, pictate manual în alb. Ingrid Vlasov nu a participat la eveniment, însă bradul ei a fost prezentat de vedeta de televiziune Andreea Berecleanu.

În schimb, Venera Arapu a creat un brad centrat pe lumina pe care o aduce sărbătoarea. La eveniment, Venera Arapu a spus că brăduţul ei este artificial, "din respect pentru natură". Pe de altă parte, Oxette a creat un brad plin de lumină, în care jocurile de linii, materiale şi nuanţe de albastru duc cu gândul la bucuria pe care o aduce Crăciunul.

Brăduţul creat de Irina Marinescu, care are în dotare şi doi papagali, a fost adjudecat înaintea licitaţiei de femeia de afaceri Camelia Şucu şi prezentat în cadrul galei de către Cristina Zegheru. Camelia Şucu a spus că va duce bradul la birou. Pe de altă parte, în cadrul licitaţiei, Cristina Zegheru a obţinut, în numele postului de radio Europa FM, pentru suma de 4.000 de euro, bradul creat de designerul Lena Criveanu. Bradul seamănă la prima vedere cu o bezea de nea, în care au fost inserate sfere cu imagini din poveşti şi din desene animate.

Bradul lui Stephan Pelger, realizat din fier forjat cu obiecte care imită diamantele negre, a fost prezentat într-un mod emoţionant de Ileana Badiu. Ea le-a dezvăluit celor prezenţi la licitaţie că povestea designerului Stephan Pelger este una de succes, acesta fiind de apreciat cu atât mai mult cu cât a fost la rândul său un copil adoptat, cu o viaţă dificilă, aşa cum au şi micuţii de care organizaţia Salvaţi Copiii se ocupă. Drept urmare, de la un preţ de pornire de 3.000 de euro, brăduţul creat de Stephan Pelger a fost adjudecat cu 10.000 de euro de Henkel România.

În cadrul evenimentului a fost licitat şi un brad realizat de sculptorul Valentin Vârtosu, din Republica Moldova, care a fost adjudecat pentru 6.500 de euro de BCR Chişinău. Fondurile vor fi folosite pentru a ajuta un caz social din Republica Moldova.

Cei mai activi licitatori din cadrul galei Festivalului Brazilor de Crăciun au fost BCR, Henkel România şi omul de afaceri Marius Ivan.

În cadrul galei, prinţesa Marina Sturdza a primit brăduţul realizat anul trecut de Salvaţi Copiii, pentru activităţile sale caritabile. "Eu însămi am fost un copil ajutat de străini", a spus prinţesa Marina Sturdza, după ce a primit brăduţul de la Gabriela Alexandrescu, preşedintele executiv al organizaţiei Salvaţi Copiii România.

Momentele artistice din cadrul galei au fost susţinute de Smiley & Band. Totodată, Smiley a primit de la Andi Moisescu o pereche de pantofi sport, pe care vedeta de televiziune a achiziţionat-o în cadrul evenimentului, pentru suma de 300 de lei, banii fiind donaţi organizaţiei Salvaţi Copiii.

La gala de la Palatul Parlamentului au participat numeroase personalităţi, artişti şi vedete, printre care: Leslie Hawke, Sanda Filat, Manuela Hărăbor, Ruxandra Hurezeanu, Liana Stanciu, Andrei Zaharescu, Damian Drăghici, Mihaela Nicola.

Fondurile colectate în urma licitaţiei vor asigura un suport necesar pentru programele de educaţie preşcolară, prevenire a abandonului şi reintegrare şcolară a copiilor din 39 de judeţe ale ţării.

Anul trecut, licitaţia brăduţilor creaţi special pentru cea de-a noua ediţie a Festivalului Brazilor de Crăciun a adunat suma de 275.000 de euro, care a contribuit la sprijinirea a peste 3.000 de copii din cele 18 centre educaţionale Salvaţi Copiii România.

Salvaţi Copiii România promovează de 20 ani drepturile copilului, în acord cu principiile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului. În această perioadă, 500.000 de copii au fost incluşi în programe educative, de protecţie şi asistenţă medico-socială, de stimulare a participării lor în acţiuni de promovare şi recunoaştere a drepturilor lor. Este membră a Save the Children International, cea mai mare organizaţie independentă din lume de promovare a drepturilor copiilor, ce cuprinde 29 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici