Festivalul Cerbul de Aur oferă anul acesta trei trofee

Festivalul Cerbul de Aur de anul acesta, care va avea loc între 2 şi 7 septembrie, la Braşov, va oferi, pentru prima dată după 1989, trei mari trofee - Cerbul de Aur, Cerbul de Argint şi Cerbul de Bronz -, încercând astfel să reînvie tradiţia anilor de început ai evenimentului.

209 afișări
Imaginea articolului Festivalul Cerbul de Aur oferă anul acesta trei trofee

Festivalul Cerbul de Aur oferă anul acesta trei trofee (Imagine: Claudiu Postelnicu/Mediafax Foto)

Cu o greutate de aproximativ două kilograme şi o înălţime de 32 de cm, fiecare trofeu a fost realizat de artistul plastic Ionel Iştoc, din bronz aurit, respectiv argintat şi bronz simplu.

Pe lângă cele trei trofee, TVR va mai acorda Premiul Special al Juriului şi Premiul Publicului, ce constau în plachete aurite, dar şi un premiu de excelenţă pentru întreaga activitate, ce va fi decernat cunoscutului chitarist Steve Vai, care va susţine un recital pe 6 septembrie.

Artistul plastic Ionel Iştoc este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România şi, din 2007, doctorand al Universităţii de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu". Ionel Iştoc este câştigătorul concursului naţional organizat în 2004, de TVR şi Uniunea Artiştilor Plastici, pentru realizarea trofeului Festivalului şi Concursului Internaţional Cerbul de Aur.

Ediţia din 2009 a Festivalului şi Concursului Internaţional Cerbul de Aur, care se va desfăşura, în perioada 2 - 7 septembrie, în Piaţa Sfatului din Braşov, va reuni anul acesta 25 de concurenţi din 18 ţări. Spectacolul de televiziune realizat în afara concursului reprezintă o incursiune în istoria muzicii moderne.

Devenit, de-a lungul celor patru decenii de existenţă, un brand naţional, Cerbul de Aur 2009 va cuprinde şase seri tematice, prezentate de Aurelian Temişan, Delia Budeanu, Raluca Hogyes, Mihai Constantin şi Alexandra Tararache.

Seara de folclor va fi prezentată de Irninis Miricioiu, moderator TVR, şi de cunoscuţii interpreţi de muzică populară Viorica Macovei şi Gelu Voicu.

Vedetele internaţionale invitate la Braşov sunt: Hot Chocolate, Steve Vai şi Tiziano Ferro.

Pe scena Cerbului de Aur vor mai susţine recitaluri trupe şi artişti români precum Sistem, Direcţia 5, Vama, Holograf şi Loredana.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici