Festivalul de la Havana. Cu cât a fost vândută o cutie pentru trabucuri

O cutie artizanală pentru trabucuri, ce reproduce în cele mai mici detalii uzina în care sunt fabricate trabucurile Cohiba, a fost vândută pentru suma de 360.000 de euro, vineri, cu ocazia unei licitaţii care a închis cea de-a 14-a ediţie a Festivalului de la Havana.

236 afișări
Imaginea articolului Festivalul de la Havana. Cu cât a fost vândută o cutie pentru trabucuri

O cutie pentru trabucuri, vândută cu 360.000 de euro, la Festivalul de la Havana (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acea cutie, care conţine 520 de trabucuri Cohiba, a obţinut cel mai mare preţ dintr-un lot de şase cutii şi a fost cumpărată de un antreprenor italian, care a dorit să îşi păstreze anonimatul, potrivit agenţie Prensa Latina.

Licitaţia a permis obţinerea unei sume totale de 730.000 de euro, care, potrivit uzanţelor cubaneze, va fi donată în beneficiul sistemului public de sănătate din această ţară.

Dag Halmboe, directorul companiei Pacific Cigar din Hong Kong, a cumpărat două cutii pentru trabucuri: una, aparţinând mărcii Partagas, cu suma de 60.000 de euro, iar cealaltă, fabricată de compania Montecristo, cu suma de 80.000 de euro.

Britanica Jemma Freeman, laureata premiului pentru afaceri decernat în cadrul festivalului, a achiziţionat o cutie pentru trabucuri Hoyo de Monterrey pentru 40.000 de euro, iar Mohammed Mohebi, un om de afaceri din Dubai, a cumpărat o cutie Romeo y Julieta pentru suma de 130.000 de dolari.

Cea de-a şasea cutie pentru trabucuri, un model H. Upmann, a fost achiziţionată de indianul Chetan Seth, pentru suma de 60.000 de euro.

Aproximativ 1.500 de iubitori de trabucuri, provenind din 70 de ţări, au participat la ediţia din acest an a Festivalului de la Havana, care a debutat luni.

Spectatorii au avut parte de o surpriză plăcută, graţie concertului improvizat susţinut de actorul şi muzicianul american Jim Belushi, care, ignorând protocolul, a urcat pe scenă, în timpul dineului de onoare, pentru a cânta, acompaniat de chitaristul britanic Phil Manzanera.

Foştii jucători din NBA-ul american Travis Best şi Dale Davis au fost şi ei prezenţi la eveniment.

Compania cubanezo-spaniolă Habanos S.A. a înregistrat o creştere a cifrei sale de afaceri cu 9%, ajungând la 401 milioane de dolari, a precizat vicepreşedintele companiei, Javier Terrer, care prevede însă pentru compania sa "un an 2012 complicat", din cauza crizei economice internaţionale şi a înăspririi legislaţiei anti-tabac.

Totuşi, experţii consideră că în ciuda crizei, piaţa produselor de lux creşte în fiecare an, iar compania Habanos S.A. va avea de câştigat, mizând pe produse din ce în ce mai sofisticate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici