Fetiţa adoptată de Madonna a ajuns la Londra

Mercy Chifundo James, fetiţa în vârstă de trei ani adoptată de Madonna din Malawi, a părăsit vineri seară Lilongwe, capitala acestei ţări africane, la bordul unui avion privat, pentru a ajunge la reşedinţa din Londra a celebrei cântăreţe americane.

20 afișări
Imaginea articolului Fetiţa adoptată de Madonna a ajuns la Londra

Fetiţa adoptată de Madonna a ajuns la Londra (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Mercy a fost însoţită de o bonă" şi a zburat spre Londra via Africa de Sud, potrivit unui oficial de la aeroportul internaţional din Lilongwe.

Curtea Supremă din Malawi, o mică ţară din Africa, a autorizat începerea procedurilor de adopţie pe 12 iunie, după un refuz în primă instanţă. Alan Chinula, avocatul Madonnei, anunţase deja că artista americană nu se va deplasa pentru a o lua pe Mercy James din Malawi.

În aprilie, un tribunal din Lilongwe a refuzat cererea Madonnei de adoptare a micuţei Mercy, motivând că aceasta nu mai trăia în sărăcie şi invocând legea care cere ca persoanele care vor să adopte să fie rezidente ale acestui stat din sudul Africii de cel puţin 18 luni.

Madonna evitase deja o dată această lege, când a adoptat primul copil, pe David Banda, pe care l-a cunoscut în 2006, într-un cămin din Malawi care adăposteşte copii rămaşi orfani din cauza maladiei SIDA. La puţin timp după aceea, ea a obţinut custodia temporară a copilului - pentru 18 luni - şi a putut să părăsească Malawi însoţită de băieţel. În mai 2008, adopţia a fost finalizată.

Ea a fost acuzată atunci de numeroase organizaţii nonguvernamentale că s-a folosit de celebritatea şi de averea ei pentru a accelera procedura de adopţie.

În timpul primei sale vizite în Malawi, cântăreaţa americană a cunoscut-o şi pe micuţa Mercy, plasată într-un orfelinat după moartea mamei sale, decedată din cauza maladiei SIDA, la doar câteva zile după naşterea fetiţei, în ianuarie 2006.

În Malawi, ţară în care jumătate din populaţie trăieşte cu mai puţin de un dolar pe zi, cel puţin 500.000 de copii şi-au pierdut unul sau ambii părinţi din cauza maladiei SIDA.

Prin fundaţia ei, "Raising Malawi", Madonna a construit un orfelinat ultramodern în localitatea Mchinji. Cântăreaţa americană a înfiinţat, totodată, Consol Home, un centru de zi pentru copii, care se ocupă de creşterea şi educaţia a 10.000 de micuţi care trăiesc în satele din apropierea capitalei Lilongwe.

Guvernul local nu finanţează niciun orfelinat din această ţară săracă, toate sunt private, iar numărul acestora a ajuns la ordinul sutelor pentru o ţară doar cu puţin mai mare decât suprafaţa statului New York.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici