Fiica lui Bruce Lee, nemulţumită de reprezentarea tatălui său în filmul lui Tarantino: ”Vor să-l facă pe personajul lui Brad Pitt ca pe un dur care putea să îl bată”

Fiica lui Bruce Lee este nemulţumită de reprezentarea tatălui său în filmul lui Tarantino, ”Once Upon a Time… in Hollywood/ A fost odată la... Hollywood”: ”A fost chiar neplăcut să stau în sală şi să-i aud pe oameni cum râd de tatăl meu”, arată Huffington Post.

3171 afișări
Imaginea articolului Fiica lui Bruce Lee, nemulţumită de reprezentarea tatălui său în filmul lui Tarantino: ”Vor să-l facă pe personajul lui Brad Pitt ca pe un dur care putea să îl bată”

Fiica lui Bruce Lee, nemulţumită de reprezentarea tatălui său în filmul lui Tarantino: ”A fost chiar neplăcut”

Shannon Lee, fiica faimosului actor specializat în arte marţiale, a afirmat că a fost ”demoralizant” să vadă că Tarantino îl prezintă pe tatăl ei ca pe un “nenorocit arogant gata să arunce vorbe goale”.

În film, personajul interpretat de Brad Pitt, cascadorul Cliff Booth, are un schimb de replici cu Bruce Lee (jucat de Mike Moh), şi cei doi decid să îşi măsoare forţele într-o bătaie în trei reprize pe platourile de filmare ale serialului TV “The Green Hornet”. În prima fază, Lee îl doboară uşor pe Booth, dar la al doilea atac, Booth îl loveşte pe Lee de o maşină încât acesta nu mai e în stare să participe şi la a treia repriză.

Shannon s-a arătat afectată de imaginea de fanfaron creată tatălui său, mai ales că, în realitate, un american-asiatic în peisajul hollywoodian al anilor '60 trebuia să muncească mai greu decât alţii ca să reuşească ceva.

“Înţeleg ce motive au avut realizatorii pentru a imagina această scenă în film. Înţeleg şi că personajele principale sunt anti-eroi şi că genul acesta de fantezie ar fi putut să apară... dar surprind o perioadă care era definită de mult rasism şi de excludere”, a spus ea.

”Îmi dau seama că vor să-l facă pe personajul lui Brad Pitt ca pe un dur care putea să îl bată pe Bruce Lee. Dar nu aveau nevoie să îl prezinte în felul în care albii de la Hollywood îl prezentau atunci când trăia”, a explicat Shannon Lee.

”Când te uiţi cu câtă afecţiune îi prezintă Tarantino pe Steve McQueen, Jay Sebring şi Sharon Tate, eşti surprins că nu a avut acelaşi gen de politeţe pentru Lee, singurul personaj care nu e alb în film. Putea să obţină acelaşi efect folosindu-l pe Bruce ca să-l facă pe personajul lui Brad Pitt să pară dur şi fără parodiere. Bănuiesc eu că motivul care l-a făcut pe Tarantino să îl ironizele pe Bruce este acela că Lee a introdus artele marţiale orientale în coregrafia scenelor de acţiune de la Hollywood, iar acest lucru ameninţa modul de viaţă al unor cascadori ca Booth, care nu reuşeau să se adapteze noilor tendinţe, aşa că empatia poveştii merge doar spre cowboy”, a arătat fiica lui Bruce Lee.

Bruce Lee a decedat în urma unui edem cerebral, pe 20 iulie 1973, la vârsta de 32 de ani, în timpul filmărilor la "Jocul morţii". Este considerat unul dintre cei mai buni actori din filmele de arte marţiale şi a contribuit considerabil la popularizarea stilului kung fu. El a rămas extrem de popular în Hong Kong, unde a copilărit, înainte de a emigra în Statele Unite ale Americii. S-a remarcat în serialul de televiziune "The Green Hornet" şi a devenit celebru după ce a jucat în lungmetrajul "Drumul dragonului" (1972), marcând o întreagă generaţie de cineaşti, precum Quentin Tarantino. De la moartea sa, Bruce Lee a devenit un simbol global şi este considerat unul dintre cei mai influenţi practicanţi de arte marţiale din toate timpurile.

Lansat de Sony Pictures, cel mai recent film regizat de Quentin Tarantino, “A fost odată la... Hollywood”, a avut premiera în cinematografele americane pe 26 iulie. Pe lângă Leonardo DiCaprio, Brad Pitt şi Margot Robbie, producţia îi are în distribuţie pe Kurt Russell, Al Pacino dar şi pe Luke Perry, care a murit pe 4 martie 2019, fanii având astfel şansa să-l vadă întrunul dintre ultimele roluri pe care le-a interpretat. În România, filmul vine pe ecrane pe 16 august.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici