Filmările pentru scurtmetrajul româno-american "O Lume Nouă", programate pentru jumătatea lunii noiembrie

Filmările scurtmetrajului româno-american "O Lume Nouă/ Start Anew World", regizat de Luiza Pârvu şi scris de Toma Peiu, sunt programate să înceapă la jumătatea lunii noiembrie, la New York, rolurile principale fiind interpretate de Olimpia Melinte şi Florin Penişoară, informează un comunicat.

172 afișări
Imaginea articolului Filmările pentru scurtmetrajul româno-american "O Lume Nouă", programate pentru jumătatea lunii noiembrie

Filmările pentru scurtmetrajul "O Lume Nouă", programate pentru jumătatea lunii noiembrie (Imagine: Shutterstock)

Acţiunea filmului este plasată la sfârşitul anului 1907, în regiunea minieră din vestul statului Pennsylvania, în SUA, într-o epocă în care mii de români transilvăneni au urmat calea migraţiei, în căutarea unui viitor mai bun peste Ocean.

Filmările vor avea loc în întregime în Brooklyn, New York, în interiorul Fermei Wyckoff, cea mai veche clădire de pe terioriul metropolei americane, construită în 1637.

Olimpia Melinte joacă rolul Annei Ciotloş, care pleacă din satul ei din Transilvania, pentru a se reîntâlni cu soţul ei, Pavel, ce a emigrat în Pennsylvania cu câteva luni înaintea sa. La capătul călătoriei de peste 40 de zile peste Ocean, Anna se maturizează brusc, în împrejurări dramatice.

Florin Penişoară îl interpretează pe Petru Ciotloş, cizmar, vărul soţului Annei şi consăteanul lor, care o aşteaptă pe aceasta să sosească în locuinţa celor doi din Pennsylvania. Petru se luptă cu un conflict de conştiinţă în momentul în care trebuie să îi dea femeii pe care o iubeşte vestea morţii soţului ei şi al prietenului lui cel mai bun.

În scurtmetrajul "O Lume Nouă" joacă şi actorul Ioan Ardelean, în rolul telegrafistului polonez Janusz Wojnarowski.

Din echipa internaţională a filmului fac parte directorul de imagine Shan Jin (China), sunetistul Rezwan Shariar Sumit (Bangladesh), inginerii de lumini Cenk Erturk (Turcia) şi Woonjae Park (Coreea de Sud), art directorul român Adriana Răcăşan, dar şi scenografele Erin Vassilopoulos (SUA) şi Lulu Petrescu (România).

Olimpia Melinte se află la a treia colaborare cu regizoarea Luiza Pârvu, după scurtmetrajele "Draft 7" (2011) şi "My Baby" (2013). Absolventă a Facultăţii de Teatru din cadrul Universităţii de Arte "George Enescu" din Iaşi, după ce a debutat în film direct în rolul principal din lungmetrajul "Cele ce plutesc", în regia lui Mircea Daneliuc, obţinând o dublă nominalizare la premiile Gopo 2010, Olimpia a impresionat prin prestaţiile din scurtmetrajul Luizei Pârvu "Draft 7" şi din filmul italian "Şapte fapte de milostenie/ Sette Opere di Misericordia", de Gianluca şi Massimiliano di Serio. În toamna acestui an, Olimpia Melinte s-a făcut remarcată la festivalurile de la Toronto şi San Sebastian, prin dublul rol jucat în filmul "Canibal", de Manuel Martin Cuenca, coprodus de Tudor Giurgiu, care va putea fi văzut în curând şi pe marile ecrane din România.

Florin Penişoară este un actor român stabilit în New York, absolvent al programul de master al prestigioasei Acting Studio Drama School, dar şi al cursurilor de licenţă ale Facultăţii de Teatru şi Televiziune din cadrul Universităţii "Babeş Bolyai" din Cluj-Napoca. Are la activ numeroase apariţii în filme, spoturi publicitare şi spectacole de teatru. În filmografia sa se numără roluri secundare în "California Dreamin' (Nesfârşit)", de regia Cristian Nemescu, "Closer to The Moon", de Nae Caranfil, şi "Ultimul Zburător", de Ovidiu Georgescu, dar şi rolul principal în lungmetrajul neterminat în regia lui Florin Şerban "Emigrant".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici