Filme documentare despre expediţia care reface traseul din "Toate pânzele sus" - VIDEO

O serie de 12 documentare realizate de o echipă a televiziunii publice, care urmăresc expediţia velierului Phoenix, ce reface traseul corabiei Speranţa din romanul "Toate pânzele sus", de Radu Tudoran, va fi difuzată anul viitor de TVR 2, informează postul de televiziune.

876 afișări
Imaginea articolului Filme documentare despre expediţia care reface traseul din "Toate pânzele sus" - VIDEO

Documentare despre expediţia care reface traseul Speranţei din "Toate pânzele sus" (Imagine: Ştefan Ciocan/Mediafax Foto)

Pe 4 iulie, Marius şi Cătălina Albu, îmbarcaţi pe velierul Phoenix, pornesc într-o expediţie în care vor reface traseul corabiei Speranţa. Ambarcaţiunea va ridica ancora din portul Sulina şi va porni pe traseul imaginat de Radu Tudoran, transformând ficţiunea în realitate.

Acest proiect este susţinut de Televiziunea Română, iar în calitate de coproducător, o echipă a TVR formată din Codruţa Angelescu, realizator, şi Marius Neacşu, director de imagine, îi va însoţi pe Marius şi Cătălina Albu şi va naviga împreună cu ei pe anumite porţiuni ale expediţiei.

Astfel, va fi realizată o serie de 12 documentare de călătorie, care va fi difuzată anul viitor, în exclusivitate şi în premieră la TVR 2.

Marius Albu, căpitanul ambarcaţiunii Phoenix, are o vastă experienţă în navigaţie şi este primul român care a realizat înconjurul lumii sub un pavilion românesc. Cătălina Albu este secundul ambarcaţiunii şi a parcurs şi ea peste 11.000 de mile marine alături de Marius, în urmă cu 10 ani. În plus, amândoi sunt alpinişti - au cucerit Aconcagua (6.959 m - cel mai înalt vulcan stins din lume) şi Ojos del Salados (6.893 m - cel mai înalt vulcan activ din lume).

Traseul pe care îl vor urma de această dată cu velierul Phoenix este acelaşi cu cel descris de Radu Tudoran în romanul său "Toate pânzele sus". Vor porni din Sulina, vor străbate Marea Neagră, Marea Marmara, Marea Egee, Marea Roşie şi Marea Mediterană, apoi vor traversa Atlanticul şi vor coborî de-a lungul coastei Americii de Sud, până în Ţara de Foc.

Video Stirileprotv.ro

Romanul lui Radu Tudoran a stat la baza seriei tv omonime, în regia lui Mircea Mureşan. Serialul de televiziune a avut în distribuţie nume mari ale cinematografiei precum Ion Besoiu, Jean Constantin, Ilarion Ciobanu şi Sebastian Papaiani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici