Filmul "Amour", de Michael Haneke, nominalizat la cinci categorii la premiile Oscar 2013, pe marile ecrane româneşti de la 1 februarie - VIDEO

Filmul "Amour", de Michael Haneke, recompensat cu Palme d'Or anul trecut şi nominalizat la cinci categorii ale premiilor Oscar, va avea premiera pe marile ecrane româneşti pe 1 februarie, informează distribuitorii, Independenţa Film.

278 afișări
Imaginea articolului Filmul "Amour", de Michael Haneke, nominalizat la cinci categorii la premiile Oscar 2013, pe marile ecrane româneşti de la 1 februarie - VIDEO

Filmul "Amour", de Michael Haneke, nominalizat la cinci categorii la premiile Oscar 2013, pe marile ecrane româneşti de la 1 februarie

"Amour" este nominalizat la următoarele categorii: "cel mai bun film", "cel mai bun regizor" (Michael Haneke), "cea mai bună actriţă în rol principal" (Emmanuelle Riva), "cel mai bun scenariu original" şi "cel mai bun film străin" (Austria).

Emmanuelle Riva este, de altfel, la 85 de ani, cea mai în vârstă nominalizată la categoria "cea mai bună actriţă în rol principal" la premiile Oscar, care vor fi decernate pe 24 februarie.

Georges şi Anne formează un cuplu de oameni cultivaţi, foşti profesori de muzică, ajunşi la vârsta de 80 de ani. Fiica lor, tot muziciană, trăieşte în străinătate. Viaţa celor doi se schimbă atunci când Anne suferă un atac cerebral.

Regizorul austriac Michael Haneke a fost, anul trecut, pentru a doua oară laureat cu Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes, pentru acest lungmetraj, el obţinând această distincţie şi pentru "Panglica albă", în 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici