Filmul "Blancanieves" a primit 18 nominalizări la premiile Goya 2013 - VIDEO

Lungmetrajul "Blancanieves", o versiune mută în alb negru a poveştii "Albă ca Zăpada", a primit cele mai multe nominalizări - 18 - la premiile Goya, cele mai înalte distincţii din cinematografia spaniolă, au anunţat reprezentanţii Academiei de film spaniole.

204 afișări
Imaginea articolului Filmul "Blancanieves" a primit 18 nominalizări la premiile Goya 2013 - VIDEO

Filmul "Blancanieves" a primit 18 nominalizări la premiile Goya 2013 - VIDEO (Imagine: captură video)

În topul producţiilor cinematografice spaniole cu cele mai multe nominalizări la premiile Goya se mai află peliculele "Grupo 7" (regizat de Alberto Rodriguez, 16 nominalizări), "Paradisul spulberat/ Lo Imposible" (regizat de Juan Antonio Bayona, 14 nominalizări) şi "El artista y la modelo" (regizat de Fernando Trueba, 13 nominalizări), informează hollywoodreporter.com.

Aceste patru filme vor concura, de altfel, unul împotriva celuilalt aproape în toate categoriile de premii, inclusiv la categoriile "cel mai bun film" şi "cel mai bun regizor".

Naomi Watts şi Ewan McGregor, colegi de distribuţie în filmul "Lo imposible", vor concura la categoriile "cea mai bună actriţă", respectiv "cel mai bun actor în rol secundar", graţie unei schimbări a regulilor Academiei de film spaniole, ai cărei membri au decis ca actorii străini care joacă în producţii cinematografice spaniole să poată să concureze la premiile Goya. Astfel, Naomi Watts va concura la categoria "cea mai bună actriţă" cu rolul din filmul "Lo Imposible" contra artistelor Maribel Verdu ("Blancanieves"), Penelope Cruz ("Volver a nacer") şi Aida Folch ("El artista y la modelo").

Daniel Gimenez-Cacho ("Blancanieves"), Jean Rochefort ("El artista y la modelo"), Antonio de la Torre ("Grupo 7") şi Jose Sacristan ("El muerto y ser feliz") vor concura la categoria "cel mai bun actor".

La categoria "cel mai bun film european" au fost nominalizate lungmetrajele "De rouille et d'os", de Jacques Audiard, "Dans la maison", de Francois Ozon, "Intouchables", de Eric Toledano şi Olivier Nakache, şi "Shame", de Steve McQueen.

În Spania, filmul "Paradisul spulberat/ Lo imposible", regizat de Juan Antonio Bayona, a doborât recordul naţional de box office, obţinând încasări de aproape 42 de milioane de euro.

Cea de-a 27-a gală de decernare a premiilor Goya va avea loc pe 17 februarie, la Madrid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici