Filmul cu cele mai multe nominalizări la Oscar, Lincoln, pe marile ecrane româneşti din 1 februarie -VIDEO

Filmul cu cele mai multe nominalizări la Oscar, "Lincoln", în regia lui Steven Spielberg, va avea premiera pe marile ecrane româneşti pe 1 februarie, informează distribuitorii, Odeon Cineplex.

600 afișări
Imaginea articolului Filmul cu cele mai multe nominalizări la Oscar, Lincoln, pe marile ecrane româneşti din 1 februarie -VIDEO

Filmul cu cele mai multe nominalizări la Oscar, Lincoln, pe marile ecrane româneşti din 1 februarie

Al şaisprezecelea preşedinte al Statelor Unite ale Americii, Abraham Lincoln, va conduce Nordul spre o mare victorie împotriva Sudului în timpul Războiului Civil American (1861-1865). Astfel Abraham Lincoln este primul preşedinte american care a abolit sclavia şi a desăvârşit unitatea statelor americane.

Bazat pe romanul biografic a lui Doris Kearns Goodwin "Rivalii: Geniul politic a lui Abraham Lincoln", filmul se concentrează în special pe ultimele luni de viaţă ale lui Lincoln, romanul fiind prea stufos pentru a fi cuprins în întregime în film.

Steven Spielberg doreşte să-l surprindă pe Lincoln ca om al deciziilor ce au dus la scrierea istoriei, dar şi să reliefeze abilităţile sale politice incontestabile, tactul desăvârşit şi circumstanţele politice care l-au făcut să străbată cu succes o perioadă greu încercată.

Filmul "Lincoln" a fost nominalizat la 12 categorii ale premiilor Oscar, inclusiv "cel mai bun film", "cel mai bun actor în rol principal" (Daniel Day-Lewis) şi "cel mai bun regizor" (Steven Spielberg).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici