Filmul de acţiune "Atac de Ziua Naţională", lansat în Franţa pe 13 iulie, a fost scos din cinematografe după masacrul de la Nisa

După atentatul de la Nisa, în urma căruia şi-au pierdut viaţa 84 de persoane, filmul de acţiune "Bastille Day / Atac de Ziua Naţională" a fost interzis în cinematografele din Franţa "din respect pentru victime şi familiile acestora", relatează Le Monde.

2035 afișări
Imaginea articolului Filmul de acţiune "Atac de Ziua Naţională", lansat în Franţa pe 13 iulie, a fost scos din cinematografe după masacrul de la Nisa

Filmul de acţiune "Atac de Ziua Naţională", lansat în Franţa pe 13 iulie, a fost scos din cinematografe după masacrul de la Nisa

După atentatul de la Nisa, în urma căruia şi-au pierdut viaţa 84 de persoane, filmul de acţiune "Bastille Day / Atac de Ziua Naţională" a fost interzis în cinematografele din Franţa "din respect pentru victime şi familiile acestora", a declarat Antoine Banet-Rivet, un purtător de cuvânt al companiei de distribuţie Studiocanal.

Filmul spune povestea unui hoţ de buzunare care trăieşte la Paris, şi care, când fură o geantă care conţine mai mult decât un portofel, se trezeşte vânat de CIA. Sean Briar (interpretat de actorul Idris Elba), agentul trimis pe urmele lui, îşi dă seama repede că Michael e doar un pion într-un joc mult mai mare, dar că poate deveni cel mai important atu al său pentru a putea descoperi o conspiraţie masivă, scrie cinemagia.ro.

Acţionând împotriva ordinelor primite, Briar îl recrutează pe Michael ca să-şi folosească talentul la buzunăreli pentru a da de sursa corupţiei. Urmează o cursă contracronometru în următoarele 24 de ore, în care cei doi parteneri neaşteptaţi descoperă că amândoi au devenit ţinte vii şi că, de acum încolo, nu se pot baza decât unul pe celălalt pentru a putea elimina un inamic ascuns şi extrem de periculos.

Filmul se lansase pe 13 iulie în 230 de săli de cinema din Franţa.

Este a doua oară când un film este scos din cinematografele din Franţa din cauza legăturii poveştii cu realitatea crudă. În toamna anului 2015, "Made in France", o peliculă despre un jurnalist infiltrat în inima unei celule djihadiste, a avut premiera pe marile ecrane cu cinci zile înaintea atentatelor de la Paris, de pe 13 noiembrie. "Made in France" a fost interzis apoi în cinematografele franceze.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici