Filmul despre Kim Jong-un: Scena morţii liderului nord-coreean, considerată inacceptabilă şi modificată de mai multe ori - VIDEO

Directorul executiv japonez al companiei Sony a solicitat realizatorilor filmului “The Interview” (Interviul) să atenueze scena morţii lui Kim Jong-Un, în încercarea de evita un scandal, dezvăluie o serie de mesaje pe această temă.

6038 afișări
Imaginea articolului Filmul despre Kim Jong-un: Scena morţii liderului nord-coreean, considerată inacceptabilă şi modificată de mai multe ori - VIDEO

Filmul despre Kim Jong-un: Scena morţii liderului nord-coreean, considerată inacceptabilă şi modificată de mai multe ori

În “Interviul”, dictatorul nord-coreean, interpretat de Randall Park, se află într-un elicopter care este lovit de o rachetă. Fragmentul video, lansat în urma atacului cybernetic, arată cum faţa cuprinsă de flăcări a tiranului se topeşte, înainte de explozia aparatului de zbor, potrivit dailymail.co.uk.

Se pare că aceasta este ultima versiunea a morţii sale, apărută după o serie de modificări discutate de Seth Rogen şi directorii companiei din Statele Unite şi din Asia.

Într-o corespondenţă electronică, obţinută de New York Times, Rogen şi Evan Goldberg, realizatorii filmului, îi transmit lui Amy Pascal, angajatul centrului de unde au provenit multe scurgeri de informaţii, că scena a fost modificată.

De asemenea, apare şi un mesaj în care Rogen susţine, supărat: “Aceasta este acum povestea americanilor care schimbă filmul pentru a-i face fericiţi pe nord-coreeni. Este o poveste condamnabilă.”

“Am eliminat trei din cele patru versiuni ale feţei cuprinsă de flăcări. Am redus cu 50% proporţia de păr care arde şi am întunecat considerabil bucăţile din capul lui Kim”, se mai poate citi în mesajul care se încheie cu “Să ne spui ce părere ai, cât mai curând posibil”.

Apoi Pascal se consultă cu directorul executiv al Sony din Japonia, Kazuo Hirai, în privinţa scenei descrise în mesajul lui Rogen.

Ea a arătat că cineaştii au ajuns la acest rezultat după mai multe rugăminţi şi a întrebat dacă scena poate fi inclusă în produsul finit, subliniind că a fost redusă descompunerea feţei. Hirai îi dă dreptate, dar, în cadrul primei intervenţii din ultimii 25 de ani a companiei, el solicită ca acest fragment să nu facă parte din varianta internaţională a filmului. Apoi îi cere lui Amy Pascal să îi preseze pe Rogen şi Goldberg să meargă puţin mai departe cu modificarea scenei. Pascal îi răspunde spunând că Rogen este “fericit” de acest acord. Totuşi regizorul Seth Rogen a exclamat, după alte modificări care au eliminat părul cuprins de flăcări: “Asta este! Te rog să îmi spui că s-a terminat!”.

Pelicula prezintă povestea a doi jurnalişti americani care sunt recrutaţi de serviciile secrete americane (CIA), pentru a-l asasina pe liderul nord-coreean.

Experţii în problemele Coreei de Nord au declarat că nu ar fi surprinşi să afle că Phenianul se află în spatele atacurilor cibernetice împotriva Sony.

Luni, Rogen şi James Franco, vedetele comediei, au rupt tăcerea în cazul atacului, recunoscând că nu ştiu dacă atacul a avut sau nu legătură cu filmul, însă constată că pelicula a fost intens mediatizată în ultima vreme.

Printre scurgerile de informaţii produse în urma atacului s-au numărat şi sumele pe care le-au încasat Rogen şi Franco. Seth Rogen, în vârstă de 32 de ani, care a regizat şi a scris scenariul filmului a primit 8,4 milioane de dolari, în timp ce James Franco a obţinut 6,5 milioane de dolari.

Rogen a admis că filmul este destul de prost şi nu a fost menit să provoace controverse.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici