Filmul "Gravity", pe primul loc în box office-ul nord-american, pentru al treilea weekend consecutiv

Filmul SF "Gravity 3D: Misiunea în spaţiu/ Gravity", cu actorii Sandra Bullock şi George Clooney în rolurile principale, s-a menţinut pe primul loc în box office-ul nord-american, pentru a treia săptămână consecutiv, potrivit cifrelor provizorii publicate duminică de compania Exhibitor Relations.

338 afișări
Imaginea articolului Filmul "Gravity", pe primul loc în box office-ul nord-american, pentru al treilea weekend consecutiv

Regizorul Alfonso Cuarón (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

În acest film, Sandra Bullock şi George Clooney interpretează rolurile a doi astronauţi aflaţi în derivă în spaţiu, după ce naveta lor a fost distrusă în timp ce ei efectuau o ieşire pe orbită. Regizat de Alfonso Cuarón, thrillerul SF "Gravity" a obţinut încasări de 31 milioane de dolari, informează AFP.

"Gravity" a fost foarte bine primit şi de criticii americani, iar unii dintre aceştia consideră că filmul are şanse reale în cursa pentru premiile Oscar.

Pe locul al doilea în box office-ul nord-american s-a menţinut lungmetrajul "Căpitanul Phillips/ Captain Phillips", un film în care Tom Hanks joacă rolul căpitanului vasului Maersk Alabama din marina comercială americană, luat cu asalt de un grup de piraţi în largul coastelor somaliene în 2009. Regizat de Paul Greengrass, acest film a obţinut încasări de 17,3 milioane de dolari.

Filmul horror "Carrie", care are la bază romanul omonim scris de Stephen King, a debutat pe locul al treilea în box office-ul nord-american, cu încasări de 17 milioane de dolari. În acest film, rolurile principale sunt interpretate de actriţele Chloe Moretz, Julianne Moore şi Judy Greer.

Filmul de animaţie "Stă să plouă cu chiftele 2/ Cloudy with a Chance of Meatballs 2", care prezintă aventurile inventatorului Flint Lockwood, a pierdut încă un loc şi a coborât pe poziţia a patra, cu încasări de 10,1 milioane de dolari.

Filmul de acţiune "Escape Plan: Testul suprem/ Escape Plan", cu Sylvester Stallone şi Arnold Schwarzenegger în rolurile a doi deţinuţi care încearcă să evadeze dintr-o închisoare de maximă securitate, a debutat pe locul al cincilea, cu încasări de 9,8 milioane de dolari.

Filmul "Prizonieri/ Prisoners", cu Hugh Jackman şi Jake Gyllenhaal în rolurile principale, s-a menţinut pe locul al şaselea, cu încasări de 2,1 milioane de dolari. Acest film spune povestea unui tată aflat în căutarea fiicei sale răpite şi a prietenei acesteia şi care încearcă să îşi facă singur dreptate după ce poliţia nu reuşeşte să le găsească pe cele două fetiţe.

Comedia "Am spus destul/ Enough Said", care îi are în distribuţie pe Julia Louis-Dreyfus şi James Gandolfini - decedat de curând - a urcat patru poziţii şi a ajuns pe locul al şaptelea, cu încasări de 1,8 milioane de dolari.

Drama "The Fifth Estate", cu Benedict Cumberbatch şi Daniel Brühl, care prezintă viaţa lui Julian Assange şi felul în care a apărut site-ul WikiLeaks, a debutat pe locul al optulea, cu încasări de 1,7 milioane de dolari.

Filmul "Pariorul/ Runner Runner", un thriller cu Justin Timberlake, a pierdut patru locuri şi a coborât pe poziţia a noua, cu încasări de 1,6 milioane de dolari. Cântăreţul american joacă în acest film rolul unui student dependent de poker online, care ajunge ruinat şi încearcă să îl găsească pe patronul acelui site, interpretat de Ben Affleck.

Filmul "Insidious: Chapter 2", al doilea dintr-o franciză horror, în care Patrick Wilson joacă rolul unui tată de familie conectat cu lumea spiritelor, a coborât trei locuri şi încheie topul 10 al peliculelor cu cele mai mari încasări în cinematografele nord-americane, după ce a vândut bilete de 1,5 milioane de dolari.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici