Filmul "Me and Earl and the Dying Girl", marele câştigător la Festivalul Sundance 2015

Filmul "Me and Earl and the Dying Girl", de Alfonso Gomez-Rejon, o dramă cu accente comice despre prietenia dintre un adolescent inadaptat şi o colegă de clasă diagnosticată cu leucemie, a câştigat marele premiu al juriului şi marele premiu al publicului, sâmbătă, la Festivalul Sundance 2015.

207 afișări
Imaginea articolului Filmul "Me and Earl and the Dying Girl", marele câştigător la Festivalul Sundance 2015

Filmul "Me and Earl and the Dying Girl", marele câştigător la Festivalul Sundance 2015 (Captură video)

Gala celei de-a 31-a ediţii a Festivalului de Film Sundance a avut loc sâmbătă seară, în Park City, o staţiune montană din statul american Utah, acesta fiind al treilea an consecutiv când cele două premii de la secţiunea "lungmetraj de ficţiune american" sunt acordate aceluiaşi film, informează revista Variety.

În 2013, lungmetrajul "Fruitvale Station", regizat de cineastul debutant Ryan Coogler, a câştigat marele premiu al juriului pentru film de ficţiune american, dar şi marele premiu al publicului. În 2014, la aceleaşi secţiuni s-a impus lungmetrajul "Whiplash".

Tot în secţiunea "lungmetraj de ficţiune american", premiul pentru regie a revenit cineastului Robert Eggers, recompensat pentru filmul "The Witch".

De asemenea, sâmbătă seară, marele premiu al juriului pentru documentar american a revenit peliculei "The Wolfpack", regizat de Crystal Moselle, ce prezintă povestea unei familii cu şase copii care locuiesc în Manhattan, care aleg să uite de greutăţile vieţii privind filme şi apoi jucând scenete inspirate din acestea.

Premiul publicului la aceeaşi secţiune dedicată documentarelor americane a fost atribuit producţiei "Meru", de Jimmy Chin şi Elizabeth Chai Vasarhelyi, iar premiul pentru regie a revenit cineastului Matthew Heineman, pentru documentarul "Cartel Land".

În secţiunea dedicată filmelor internaţionale, marele premiu al juriului a revenit peliculei "Slow West", regizată de John Maclean şi cu Michael Fassbender în rolul principal, iar premiul publicului a fost decernat producţiei "Umrika", regizată de Prashant Nair. Premiul pentru regie a fost câştigat de cineastul Alante Kavaite, pentru filmul "The Summer of Sangaile".

În competiţia internaţională a documentarelor, marele premiu al juriului a fost atribuit filmului "The Russian Woodpecker", de Chad Gracia, premiul publicului a revenit peliculei "Dark Horse", de ames Napier Robertson, iar premiul pentru regie a fost câştigat de cineastul Kim Longinotto, autorul documentarului "Dreamcatcher".

Festivalul de Film Sundance are loc în fiecare an, în Utah, şi este unul dintre cele mai mari evenimente de profil dedicate cinematografiei independente din Statele Unite ale Americii. Festivalul este considerat unul dintre evenimentele de top care ajută la descoperirea unor noi staruri din lumea filmului.

Festivalul Sundance, înfiinţat de actorul Robert Redford pentru a oferi vizibilitate producţiei independente americane şi internaţionale, adeseori eclipsată de marile studiouri, a devenit locul inconturnabil de întâlnire pentru cineaştii independenţi - chiar dacă reprezentanţii Hollywoodului vin adeseori la Sundance pentru a repera viitoarele talente -, dar şi cea mai mare piaţă de film din Statele Unite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici