Filmul "Moştenirea lui Bourne", pe primul loc în box office-ul nord-american. Ce pelicule urmează în clasament - VIDEO

Filmul de acţiune "Moştenirea lui Bourne/ The Bourne Legacy", cu Jeremy Renner în rolul principal, a debutat pe prima poziţie a box office-ului nord-american, cu încasări de 40,3 milioane de dolari obţinute de vineri până duminică.

664 afișări
Imaginea articolului Filmul "Moştenirea lui Bourne", pe primul loc în box office-ul nord-american. Ce pelicule urmează în clasament - VIDEO

Filmul "Moştenirea lui Bourne", pe primul loc în box office-ul nord-american. Ce pelicule urmează în clasament (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"Moştenirea lui Bourne" este cel de-al patrulea film din această franciză de spionaj în care starul principal a fost în trecut Matt Damon şi care a obţinut încasări de 1 miliard de dolari pe plan mondial. În filmele precedente, Matt Damon a interpretat rolul unui asasin al CIA care are pierderi de memorie şi care încearcă să îşi descopere adevărata identitate în timp ce este urmărit de CIA, care încearcă să îl suprime.

Directorii studiourilor Universal l-au distribuit pe Jeremy Renner în noul film, încercând să stimuleze această franciză şi să-i ofere şansa de a avea alte câteva continuări. Jeremy Renner joacă rolul agentului Aaron Cross, care încearcă să scape de agenţii CIA aflaţi pe urmele sale, cu ajutorul specialistei în cercetări genetice Marta Shearing, interpretată de Rachel Weisz.

Comedia politică "Campania/ The Campaign", cu Will Ferrell şi Zach Galifianakis în rolurile principale, a debutat pe locul al doilea, cu încasări de 27,4 milioane de dolari de vineri până duminică. În acest film, Ferrell şi Galifianakis joacă rolurile a doi candidaţi care se înscriu în cursa pentru un loc în Congresul american.

După ce a fost lider trei săptămâni consecutive, cel mai recent film din seria "Batman", intitulat ""Cavalerul negru: Legenda renaşte/ The Dark Knight Rises", a coborât pe poziţia a treia, cu încasări de 19,5 milioane de dolari de vineri până duminică. Produs de studiourile Warner Bros. cu un buget de 250 de milioane de dolari, "Cavalerul negru: Legenda renaşte" este cel de-al treilea film din seria "Batman" care a fost regizat de Christopher Nolan şi l-a avut în rolul principal pe actorul galez Christian Bale.

Comedia romantică "Hope Springs" a debutat pe locul al patrulea, cu încasări de 15,6 milioane de dolari. În această peliculă, rolurile principale sunt jucate de Meryl Streep şi Tommy Lee Jones, care interpretează un cuplu în vârstă ce încearcă să readucă scânteia în căsnicia lor.

Filmul "Diary of a Wimpy Kid: Dog Days" a coborât pe locul al cincilea în box office-ul nord-american, cu încasări de 8,2 milioane de dolari. Acest lungmetraj este cel de-al treilea film realizat pe baza unor romane scrise de Jeff Kinney, în care protagonistul este un elev de gimnaziu al cărui nume este Greg.

"Total Recall. Memorie programată", un remake al unui film SF din anii '90 ce l-a avut ca protagonist pe Arnold Schwarzenegger, a pierdut patru poziţii şi a coborât pe locul al şaselea, cu încasări de 8,1 milioane de dolari. Această peliculă a păstrat intriga din filmul original şi spune povestea unui bărbat care decide să îşi acorde o vacanţă virtuală - prin intermediul unor dispozitive care interferează cu undele cerebrale -, dar care este forţat de împrejurări să revină în realitate. Atunci când dispozitivul se defectează, bărbatul - jucat de Colin Farrell - descoperă că este urmărit de poliţie, întrucât este un spion care lucrează pentru o mişcare de rezistenţă. Din distribuţia filmului mai fac parte actriţele Jessica Biel şi Kate Beckinsale.

Lungmetrajul de animaţie "Epoca de gheaţă 4: Continente în derivă/ Ice Age 4: Continental Drift" a pierdut trei poziţii faţă de săptămâna trecută şi a coborât pe locul al şaptelea, cu încasări de 6,7 milioane de dolari.

Comedia "Ted", ale cărei personaje principale sunt actorul Mark Wahlberg şi un urs de pluş impertinent, cu umor ireverenţios, a coborât o poziţie, până pe locul al optulea, cu încasări de 3,2 milioane de dolari.

Filmul "Step Up Revolution", care spune povestea unui grup de dansatori flash-mob din Miami, a pierdut două poziţii şi a coborât pe locul al nouălea, cu încasări de 2,8 milioane de dolari de vineri până duminică. Acesta este al patrulea film dintr-o franciză lansată în 2006, care a avut încasări de 400 de milioane de dolari în toată lumea.

Filmul "Uimitorul Om-Păianjen/ The Amazing Spider-Man" a coborât două poziţii şi a ajuns pe locul al zecelea. Prezentând aventurile personajului Peter Parker, interpretat în premieră de Andrew Garfield, plecat pe urmele părinţilor săi dispăruţi, acest film regizat de Marc Webb a obţinut încasări de 2,2 de milioane de dolari de vineri până duminică în America de Nord.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici