Filmul Netflix în care Iisus este gay a revoltat peste un milion de oameni: „Blasfemie vulgară şi lipsită de respect”. VIDEO

O producţie Netflix dedicată Crăciunului, în care personajul Iisus apare ca fiind gay, a stârnit reacţii puternice în Brazilia. Aproape 1,5 milioane de oameni au semnat o petiţie care cere retragerea filmului „Prima tentaţie a lui Hristos”, realizat de grupul de comedie Porta dos Fundos, a relatat Daily Mail.

2238 afișări
Imaginea articolului Filmul Netflix în care Iisus este gay a revoltat peste un milion de oameni: „Blasfemie vulgară şi lipsită de respect”. VIDEO

„Prima tentaţie a lui Hristos”. Sursa: Youtube

Filmul de Crăciun „Prima tentaţie a lui Hristos” are 46 de minute şi a fost lansat de Netflix în Brazilia pe 3 decembrie, moment din care imaginile au ofensat peste un milion de creştini. Controversa porneşte de la decizia grupului de comedie Porta dos Fundos de a îl înfăţişa pe Iisus în postura de bărbat care e în secret gay. Teaser-ul de 30 de secunde arată cum Iisus, în pragul împlinirii vârstei de 30 de ani, aduce un „invitat-surpriză” să îi cunoască familia. Relaţia dintre acesta şi prietenul său, Orlando, pare să depăşească graniţele prieteniei.

Pelicula a atras criticile grupărilor religioase, dar şi ale politicienilor conservatori, potrivit Daily Mail. Fiul preşedintelui brazilian Jair Bolsonaro a abordat problema într-o postare online: „Încurajăm libertatea de exprimare, dar chiar merită să ataci credinţa a 86% din populaţie?”, a întrebat el. Episcopul Henrique Soares da Costa a mărturisit pe Facebook că apariţia filmului l-a determinat să îşi închidă contul de Netflix, pe care l-a numit „blasfemie vulgară şi lipsită de respect”.

Petiţia a fost semnată de peste 1,4 milioane de oameni şi cere atât retragerea filmului cât şi sancţionarea producătorilor. Este a doua oară când grupul Porta dos Fundos creează o astfel de controversă, după ce filmul „Ultima Mahmureală” a satirizat scena biblică a Cinei cea de Taină.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici